MENÜ

CANLI SKOR | Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç bitti? (SKOR)

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda Türkiye - Finlandiya mücadelesi nefes kesti. Saat 20.00'da başlayan Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç (skor) bitti cevabı haberimizde olacak. Türkiye - Finlandiya maçı sona erdi. Türkiye - Finlandiya maçının skoru ve tüm detaylar haberimizde...

CANLI SKOR | Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç bitti? (SKOR)

Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç (SKOR) bitti? sorusunun cevabı an be an fanatik.com.tr'de olacak. Türkiye - Finlandiya maçını canlı olarak haberimizden takip edebilirsiniz. TV 8'den canlı olarak ekranlara gelen Türkiye - Finlandiya maçını fanatik.com.tr'den canlı/grafikli anlatım ile takip edebilirsiniz. Finlandiya karşılaşmasına ev sahipliği yapacak olan Antalya Arena Stadı’nın bu akşam tıklım tıklım dolu. Yeni hizmete giren statlarımızdan biri olan 32 bin kişilik statta bugüne kadar A Milli Takımımız, 4 maça çıktı ve hiç mağlup olmadı. Hazırlık maçlarında Rusya (0-0) ile berabere kalıp, Karadağ (1-0) ve İsveç’i (2-1) mağlup eden Milliler, grubumuzdaki Kosova maçını ise 2-0 kazanmıştı. Türkiye - Finlandiya maç sonucu: 2-0

Türkiye Milli Takımı puan durumu 2018 için tıklayınız...

CANLI SKOR | Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç (SKOR) bitti ?

Türkiye - Finlandiya maçının heyecanı fanatik.com.tr'de. Maçın canlı skorunu an be an paylaşacağız.

Türkiye - Finlandiya maçı skoru: 0-0 dakika 2
Türkiye - Finlandiya skoru: 1-0 ( Gol: Cenk Tosun)
Türkiye - Finlandiya canlı skoru: 2-0 (Gol: Cenk Tosun dakika 13)
Türkiye - Finlandiya maç skoru: 2-0 dakika 30
Türkiye - Finlandiya canlı skoru: 2-0 ( İlk yarı sona erdi)
Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç? : 2-0 dakika 58
Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç?: 2-0 dakika 81

Türkiye - Finlandiya maç sonucu: 2-0

CANLI SKOR | Türkiye - Finlandiya maçı kaç kaç bitti (SKOR)





Türkiye - Finlandiya ilk 11'ler:

TÜRKİYE:
Volkan Babacan, Gökhan, Mehmet Topal, Ömer, İsmail, Selçuk, Volkan Şen, Arda, Yunus Mallı, Olcay, Cenk Tosun

FİNLANDİYA: Hradecky, Arajuuri, Vaisanen, Toivio, Arkivuo, Raitala, Ring, Lod, Halsti, Mattila, Pukki

Finlandiya ile 14. randevu

Ay-Yıldızlılar, Finlandiya ile tarihinde 13 kez karşılaştı. Bu maçların 4’ünü Türkiye, 6’sını Finlandiya kazanırken, 3 maç berabere sonuçlandı. Her iki takım da bu maçlarda toplam 20’şer gol kaydetti.

‘Amacımız iyi sonuç’

Finlandiya Teknik Direktörü Markku Kanerva, 2018 Dünya Kupası’na gitmek gibi bir hedeflerinin olmadığını belirterek, bu maçın hem Türkiye hem de kendileri için zor olacağını söyledi. Türkiye’nin kendilerinden 4 puan fazlasının olduğunu dile getiren Kanerva, “Bu puan farkı Türkiye için avantajdır. Bizim amacımız gruptan çıkıp Dünya Kupası’na gitmek değil, iyi mücadele etmek ve iyi bir sonuç almaktır. Gruptaki diğer maçlarımızın ardından hedefimizi belirleyeceğiz. Takım olarak iyi savunmamıza güveniyoruz” yorumunu yaptı. Kaleci Lukas Hradecky de, “Maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni bir başlangıç peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: Havamızı bulduk

Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Terim şunları söyledi: “Finlandiya’nın 1 puanı var ama kaybettiği maçlara bakarsak, son derece iyi bir ekibe karşı oynayacağız. Savunması iyi bir takım. Bundan sonra oynayacağımız maçlarda alacağımız puanlar, bizi daha farklı yerlere getirebilir. Eğer kazanırsak, Euro 2016’da olduğu gibi grubun ikinci döneminde final maçları oynarız. Antalya seyircisiyle birlikte ilk dakikadan itibaren arzulayan isteyen bir milli takım bekliyorum. Kazanmak ve kaybetmenin neler yaşatacağını biliyoruz. Umarım iyi oyunla 3 puan gelir. 20 maçta iki defa kaybeden bir takım olduğumuz için biraz infial oldu sanırım. Umarım tekrar böyle bir seri yakalarız.”

‘Taraftar ortamı oluşturduk’

“Oyun anlayışı ve felsefe çok önemli. Ben 90’larda hücumdan yana tercihimi yapmışım ve yine öyle oynacağız. İlk 11’i oluşturdum ama daha maça kadar zaman var. Eski havamızı bulduk diyebiliriz. Oyuncular gerçekten çok istekli. Lukas Podolski’nin jübilesini izledik. Biz de Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu’na federasyon olarak jübile yapmıştık. Bundan sonra da düşünüyoruz. Biz Konya, Antalya’da ve bundan sonra oynayacağımız yerlerde milli takım taraftar ortamı oluşturduk. Kulüp formasını çıkartmak lazım.”

‘Kapı gibi bir ailem var’

“Ben yalnız değilim, kendimi de yalnız hissetmiyorum. Kapı gibi bir ailem var, arkadaşlarım var, çok sevenim var. Yalnızlık Allah’a mahsustur. Euro 2024’ün ülkemizde yapılmasını isteriz ve böylece direkt finallere katılırız. Stat olarak hazır olduğumuzu görüyoruz. Seçim sırasında politik ve ekonomik konular önemli. Sadece Almanya rakibimiz. Almanya, 2006 Dünya Kupası’nı düzenledi ve sonra her anlamda futbolda gelişti ve 2014 Dünya Kupası’nı kazandı. Hiç yapmamış değişik bir ülkeye vermek futbol anlamında daha güzeldir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ