MENÜ

YGS'ye geç kalan öğrencilerin durumu ne olacak? Açıklama var!

YGS sınavına geç kalıp giremeyen ve mağdur olan öğrencilerin durumlarının ne olacağı merak konusuydu. ÖSYM bu konuyla ilgili telafi sınavı yapılamayacağını söylese de Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz" dedi. İşte Şeref Malkoç'un YGS sınavına geç kalan öğrenciler ile ilgili açıklaması...

YGS'ye geç kalan öğrencilerin durumu ne olacak? Açıklama var!

YGS sınavına geç kalan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi adına çalışmalar yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu yıl uyguladığı “sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması” uygulaması sebebiyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giremeyen adaylar hayal kırıklığına uğramıştı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen "Ombudsmanlık Kurumu ve İşleyişi" konulu konferansın da YGS sınavına geç kalan öğrencileri sevindirecek açıklama yaptı.

Yeni sistem MYS nedir? TEOG'un yerine gelen sınavın bilinmeyenleri...

YGS'ye geç kalan öğrencilerin durumu ne olacak?

Malkoç, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kaldıkları için giremeyen öğrencilerden kuruma şikayet geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Verilen bu yetkiyi ölçülü kullanacaksın. Bir dakika geç kaldım diye, benim bir yılımı elimden alamazsın. Almaman gerekir. Efendim diğer öğrencilerin konsantresi bozuluyormuş. Geçmişte de bu oluyordu. Kaç tane şikayet geldi size. Veya bunun kaçı basına yansıdı. Ona göre düzenleme yap. Sınavdan 14 dakika önce geliyorum yanına, sen diyorsun ki ben seni sınava almıyorum. Kanaatimce böyle bir hak olmaması gerekir. Kuruma da müracaatlar var. Hukuk çerçevesinde bunları değerlendireceğiz. 'Sınav saatinden 14 dakika erken geleni almıyorum' demekle anayasanın 42. maddesini ihlal etmiş olursun. Yazık günah değil mi?"

10 bin polis alımı başvurular ne zaman yapılacak? Resmi açıklama geldi...


Bu sabah açıklandı! İşte TEOG 2. nakil sonuçları


İl il referandum sonuçları / İstanbul, Ankara, İzmir referandum sonuçları


Bilsem yerleştirme sonuçları açıklandı! Bilsem yerleştirme sorgu ekranı 2017

Haberin Devamı
YORUM YAZ