MENÜ

Hamilton: Favori Ferrari

Formula 1 kariyerinde 3 dünya şampiyonluğu bulunan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, bu sezonun favori takımının Ferrari olduğunu söyledi.

Hamilton: Favori Ferrari

Bu hafta sonunda yapılacak yeni sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix’si öncesinde Formula 1 pilotları, Melbourne kentinde basın toplantısı düzenledi.

Sezonu değerlendiren son yılların başarılı pilotu Hamilton, antrenman turlarında Ferrari takımının önceki yıllara oranla büyük aşama kaydettiğini belirterek, "Bence bu sezonun en hızlı araçlarına Ferrari sahip. Sezonun favorisi, kesinlikle onlar." diye konuştu.

"Mercedes çok güçlü bir takım"

Kariyerinde 4 dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari takımının Alman pilotu Sebastian Vettel ise Mercedes ile aralarında bu sezon rekabet yaşanabileceğini kaydederek, "Onları yakalamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Mercedes çok güçlü bir takım ve rekabeti artırmak için kurallar değişse bile yine çok güçlü bir araçla karşımıza çıkacaklarından eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezonki Ferrari araçlarının performansından memnun olduğunu da vurgulayan Vettel, "Sürdüğümüz en hızlı araçlar olduğunu söyleyebilirim. Onlara sahip olduğumuz için şanslıyız. Arada rekabet olup olmayacağı, sezon başlayınca belli olacak." ifadelerini kullandı.

Mercedes pilotları Hamilton ve emekliye ayrılan Nico Rosberg, Formula 1’de son 3 sezondaki yarışlardan zaferle ayrılmıştı. Bu sezon öncesi düzenlenen antrenman turlarında ise Ferrari araçları en hızlı tur zamanlarına ulaşmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ