MENÜ

NBA'de haftanın oyuncuları Hassan Whiteside ve Damian Lillard

Miami Heat’ten Hassan Whiteside ve Portland Trail Blazers’dan Damian Lillard 13 – 19 Mart arasında oynanan maçlarda NBA’de haftanın en iyi Doğu ve Batı Konferans’ı oyuncuları seçildi

NBA'de haftanın oyuncuları Hassan Whiteside ve Damian Lillard

Whiteside’ın bu hafta NBA’in en iyi 2 sayılık performansından biri olan yüzde 73.0 şut isabeti, 13,7 ribaunt ve 20.0 sayı ortalamasıyla gösterdiği performans, Heat’in de haftayı 2-1’lik seriyle kapatmasında büyük rol oynadı. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Whiteside, 2,67 blok ortalamasıyla Doğu tarafında liderlik koltuğunda yer alırken, art arda 12 double-double yaparak takım rekorunu kırdı. 18 Mart tarihinde Minnesota Timberwolves karşısında alınan 123-105’lik galibiyette 14 ribaunt ile Rony Seikaly’nin ardından, takım tarihinde bir sezonda 900 ribaunt alan ikinci oyuncu oldu.

Portland’ın 3-1’lik seri elde ettiği haftada, Lillard takıma liderlik eden isim oldu. Ligin en iyi skor ortalamasına (35.3) sahip oyuncu, bu performansına 4.5 ribaunt ve 4.0 asist ortalaması ile yüzde 55.1’lik iki sayı ve yüzde 59.4’lük üç sayı isabetini de ekledi. Lillard aynı zamanda serbest atış çizgisinden 36’da 36 isabetle oynadı. 26 yaşındaki guard oyuncusu Lillard, 16 Mart’ta San Antonio Spurs karşısında alınan 110-106’lık galibiyette 36 sayı kaydetti. Lillard, 20 Mart’ta ise Miami Heat karşısında alınan 115-104’lük galibiyette üç sayılık 9 atış isabetiyle kariyerinin en yüksek üç sayılık performansına imza attı ve bu sezonki en yüksek sayı isabetine ulaşarak 49 sayı kaydetti.

NBA Doğu ve Batı Konferansı’nın En İyi Oyuncuları arasında Cleveland’dan Kyrie Irving ve LeBron James, Golden State’ten Stephen Curry, Houston’dan James Harden, Memphis’ten Mike Conley ve Marc Gasol, Miami’den Goran Dragic, New Orleans’tan Anthony Davis, Oklahoma City’den Russell Westbrook ve Philadelphia’dan Dario Saric yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ