MENÜ

Hesaplar alt üst!

Euroleague’de son üç haftaya girilirken, özellikle Fenerbahçe’nin iç sahada aldığı iki yenilgi, tüm dengeleri alt üst etti. Bugünkü Anadolu Efes-Fenerbahçe maçı da, sıralama açısından fazlasıyla belirleyici olacak.

Hesaplar alt üst!

33 hafta önce, ilk 4’e kalacak ve Play- Off’a girecek takımlar neredeyse şekillenmiş gibiydi. Fenerbahçe saha avantajını, Anadolu Efes de ilk sekizi neredeyse garantilemişti. Gerçi, Efes, Zalgiris’te kazanınca, kendini yüzde 90 Play-Off’a attı. Efes olmazsa, 8. takım olarak Daçka çeyrek finale kalacak. Yani 2 Türk takımı kesin olarak Play-Off’a kalacak. Ancak, Fenerbahçe’nin Baskonia’ya evinde yenilmesi, rakibin tekrar ayağa kalkmasına neden olurken, üstüne gelen Maccabi mağlubiyeti, ‘çantada keklik’ gibi görünen ilk 4’ü riske attı. Bugün Efes, 9 farklı kazanırsa Fenerbahçe ile galibiyet farkı 1’e inecek, ayrıca ikili averaj üstünlüğü de Lacivert-Beyazlı takıma geçecek. Haftaya, Real Madrid deplasmanını da gözönüne aldığımızda, Sarı-Lacivertliler, 5. sıradan bile aşağıya düşüp, saha avantajını kaybedebilir.

Baskonia sürprizi

Fenerbahçe’yi Ülker Arena’da yendikten sonra, evinde de CSKA’yı deviren Baskonia, hiç beklemediği bir noktaya geldi. Bask ekibinin kalan üç maçını kazanma olasılığı yüksek görünüyor. Efes de, evinde Fenerbahçe ve Olympiakos’la oynayacak. İlk 8 garanti gibi ama Daçka 3 maçı da kazanır, Kızıl Yıldız 2, ya da Efes 3 maç kaybederse Yeşil-Siyahlılar, son anda Play-Off’a kalabilir.

Kolay maç yok

Panathinaikos’un işi zor. Kızıl Yıldız, iddiası kalmayan Barcelona ve Darüşşafaka deplasmanlarına çıkacak. Evinde de iddiasız Kazan’ı ağırlayacak. Yani sonuç olarak kalan 3 haftada 4’lü hatta 5’li averaja bile kalınabilir. Ülker Arena’nın büyüsünün bozulması, Bogdanoviç ve Sloukas’ın sakatlıklarının beklenenden fazla hasar vermesi, Fenerbahçe özelinde, sıralamadaki tüm hesapları da alt üst etti.

Maç kadroları;

Anadolu Efes:
Alex Kirk
Bradon Paul
Bryant Dunston
Can Maxim Muaf
Cedi Osman
Derrick Brown
Deshaun Thomas
Doğuş Balbay
Jayson Granger
Samet Geyik
Thomas Heurtel
Tyler Honeycutt
Coach: Velimir Perasovic

Fenerbahçe:
Ahmet Düverioğlu
Anthony Bennett
Barış Hersek
Berk Uğurlu
Bobby Dixon
Egehan Arna
Ekpe Udoh
James Nunnally
Jan Vesely
Melih Mahmutoğlu
Nikola Kalinic
Pero Antic
Coach: Zeljko Obradovic

Gökhan German



Haberin Devamı
YORUM YAZ