MENÜ

"Kürek sporu mükemmel bir aşama gösterdi"

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, kürek sporunun son yıllarda büyük aşama gösterdiğini, bu gelişimi sürdürerek 2020 Olimpiyatları’na yansıtmayı hedeflediklerini söyledi.

"Kürek sporu mükemmel bir aşama gösterdi"

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye Kürek Federasyonunda 768 lisanslı sporcunun olduğunu belirtti.

Bu alanda son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığını anımsatan İşseven, kürek sporunun bütün kulvarlarındaki başarılarıyla dikkati çeken Türkiye’nin artık Avrupa’da da takdir kazanmaya başladığını kaydetti.

İşseven, kürekte yakalanan başarının her geçen gün arttığının altını çizerek, "Kürek sporu mükemmel bir aşama gösterdi. Bu sevindirici bir şey. Bunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzün büyük katkıları var. Biz de bu spora gönül veren insanlarız. Dolayısıyla kürek sporunun en iyi yerlere çıkabilmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Elde edilen gelişimi ve başarıyı sürdürmek istediklerini aktaran İşseven, "Hedefimiz Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları. Bundan sonraki süreçte bütün çalışmalarımız bunun üzerine olacak. 2020 için en az iki tekneyle olimpiyatları hedefliyoruz. Bunu da yapacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İşseven, Tokyo’da Türk küreği için çok daha güzel neticelerin ortaya çıkacağına inandığını dile getirerek, olimpiyatlarda madalya beklediklerini, bunu başarmanın da imkansız olmadığını dile getirdi.

Olimpiyat Oyunları öncesi düzenlenecek dünya ve Avrupa şampiyonalarında da iyi dereceler almaları gerektiğine dikkati çeken İşseven, bu yarışmalarda final ağının içinden çıkmayarak başarılarını sürdürmenin şart olduğunu vurguladı.

"Adana’da kürek sporunun altyapısını geliştirmek istiyoruz"

İşseven, 2013 Akdeniz Oyunları’nın kano ve kürek yarışlarının Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde Seyhan Baraj Gölü’nde gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Burada hazır bir tesisimiz var. Bu tesisi daha da canlandırmak ve Adana’da kürek sporunun altyapısını geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürek sporu için Adana’nın elverişli bir yer olduğuna dikkat çeken İşseven, şunları söyledi:
"Federasyon olarak amacımız Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesinin de desteğiyle, kürek sporunda Adana’nın çok daha iyi bir konuma gelebilmesi ve uluslararası seviyeye çıkabilmesidir. Bu işin burada bir altyapısı var. Daha önce burada Akdeniz Oyunları gerçekleşti. Yani Akdeniz Oyunları’nı yapabiliyorsak, rahatlıkla diğer uluslararası yarışları buraya getirebiliriz. Daha geniş açıdan düşünmekte yarar var. Bundan sonraki projemiz içinde buraya uluslararası yarışmaları getirmek olacaktır."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ