MENÜ

2017 KPSS'de son gün! Sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

KPSS'de geri sayım. 2017 KPSS başvuruları bugün sona eriyor. Peki KPSS ücretleri hangi bankaya yatacak? KPSS başvurusu ne zaman, sınav ne zaman, sorularının yanıtı ve 2017 KPSS başvuruları ile ilgili bilmeniz gereken her şey, değişen sınav sistemi ve diğer detaylar haberimizde.

2017 KPSS'de son gün! Sınav ücreti hangi bankaya yatırılacak?

2017 KPSS için geri sayım sürüyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi bir açıklama yaparak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile ilgili bilgilendirme yaptı. Adayların aklındaki, "2017 KPSS başvuru-sınav ücreti kaç lira, KPSS başvuruları ne zaman? KPSS başvuruları başladı mı?" gibi sorular da yanıtlarını bulmuş oldu. KPSS sınavına girecek adayların merak ettiği soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. ÖSYM'nin düzenlediği 2017 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi başvuruları başladı. KPSS’de yapılan değişikliğe göre, genel kültür-genel yetenek testi için verilen süre 120 dakikadan 130 dakikaya, test bazındaki soru sayısı 30’dan 40’a yükseltildi. Ayrı kitapçıklarda yer alacak alan testleri için ayrı sınav süreleri belirlendi. İşte merak edilen sorular ve yanıtları...

Ücretler hangi bankalara yatırılacak?


KPSS ücretleri; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yatırılabilecek.

KPSS sınav ücreti değişti mi?


ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında; KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.

“Adayların sınav konforunu yükseltmek amacıyla çoklu oturum ve sınav başlama saatleri farklı dokuz test şeklinde, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulanacağı duyurulan KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine, oturumların Cumartesi sabah Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri; Cumartesi öğleden sonra Hukuk, İktisat, Maliye; Pazar sabah İşletme, Muhasebe, İstatistik olarak yeniden düzenlenmesine, sabah oturumlarının saat 10.00'da, öğleden sonra oturumlarının 14.30'da başlatılmasına, 2017 KPSS Lisans Kılavuzunun bu doğrultuda 16 Mart 2017 tarihinde güncellenmesine karar verilmiştir.”

ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başvuruları, 13 Mart'tan 23 Mart’a kadar yapılacak. ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki duyuruya göre, KPSS lisans düzeyinde; 21 Mayıs, 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak. KPSS'ye girecek adaylar, 21 Mayıs 2017’de sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek. ÖABT, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz’da uygulanacak. Sınava başvuracak adayların KPSS Lisans Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

ÖABT başvuruları ne zaman?


2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları, 13 Mart'tan itibaren 23 Mart’a kadar yapılacak ve ücret ödeme için son gün 24 Mart olacak. 2017-KPSS alan sınavları olan kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, işletme, muhasebe, hukuk, iktisat, istatistik, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri başvuruları 27-31 Mart’ta alınacak. Ücret ödeme için son gün 3 Nisan olacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2017 ile ilgili diğer detaylar da merak konusu...

KPSS başvurusu öncesinde adaylar, bankalara para yatırma işleminin nasıl gerçekleşeceğini araştırmaya başladı. Başvuru işlemi için son iki güne giren adaylar, hangi oturuma ne kadar ödeme yapacaklarını araştırmaya başladı. 2017 KPSS başvurusu ile uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdükleri sınavdan iyi puan almaya çabalayacak olan adaylar, sınavın yapılacağı tarihe kilitlendi. Peki, KPSS başvurusu nasıl yapılacak? Sınav ne zaman? İşte, tüm bu soruların detayları

ÖSYM, 2017 KPSS başvuru işlemleri için müracaatları almaya devam ediyor. Milyonlarca adayın iyi bir puan alarak devlet dairelerinde memuriyet hayali kurduğu 2017 KPSS'de başvuru ücretleri konusunda indirime gidildi. A ve B sınıfı memuriyetler için iyi bir puan elde etmeye çabalayacak olan adaylar, KPSS başvurusu yaparak ilk adımı atmak istiyor. Peki, ücretler hangi bankaya yatırılacak? İşte, başvuru kılavuzu ve para yatırma işlemi hakkında detaylı bilgiler

2017 KPSS SINAV TARİHLERİ

*Genel Yetenek-Genel Kültür : 21 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 130 dakika,
*Eğitim Bilimleri : 21 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 100 dakika,
*KPSS Alan Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 27 Mayıs 2017, Saat: 10.00
*KPSS Alan Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye) : 27 Mayıs 2017, Saat: 14.30
*KPSS Alan Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 28 Mayıs 2017, Saat: 10.00
*ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 16 Temmuz 2017, Saat: 10.00, 75 dakika,

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan KPSS başvurusu, 13-23 Mart tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak. ÖSYM, adaylara sınav konusunda bazı uyarılarda bulundu. İşte, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen o duyuru;


"2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleritarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvurumerkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yeralacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurmasıgerekmektedir.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenimdurumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleriSistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradakiaçıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetaracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM, bu yıl sınava dair bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Lütfen aşağıda yer alan linkteki başvuru kılavuzunu dikkatlice inceleyiniz.

ÖSYM YÜKSEK BULUNAN BAŞVURU ÜCRETLERİNDE İNDİRİME GİTTİ

14 Mart 2017 tarihli kamuoyu açıklamasında; KPSS Alan Bilgisi sınavında test bazlı ücretlendirmenin ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda ÖSYM Yönetim Kurulu 15 Mart 2017 tarihinde toplanmış ve KPSS Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili aşağıdaki kararı almıştır.

“Adayların sınav konforunu yükseltmek amacıyla çoklu oturum ve sınav başlama saatleri farklı dokuz test şeklinde, 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere uygulanacağı duyurulan KPSS alan bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulaması ile bunlara bağlı ücretlendirme yaklaşımından vazgeçilerek; sınavın aynı tarihlerde üç oturum halinde yapılmasına, her oturumda üç alan testi uygulanmasına, oturum bazlı ücretlendirme yapılmasına, oturum başına ücretin 40 TL olarak belirlenmesine, oturumların Cumartesi sabah Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri; Cumartesi öğleden sonra Hukuk, İktisat, Maliye; Pazar sabah İşletme, Muhasebe, İstatistik olarak yeniden düzenlenmesine, sabah oturumlarının saat 10.00'da, öğleden sonra oturumlarının 14.30'da başlatılmasına, 2017 KPSS Lisans Kılavuzunun bu doğrultuda 16 Mart 2017 tarihinde güncellenmesine karar verilmiştir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ