MENÜ

Özel sporcular yüzmede madalyaları topladı

Adana Okullararası Özel Sporcular Yüzme Şampiyonası’nda, erkekler ve kızlar kategorilerinde Özel Sihirli Eller Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Yasemen, Mert, Kumsal ve Ceylin; 50 metre serbest, 100 metre serbest ve 50 metre sırtüstü branşlarında altın, gümüş ve bronz madalya aldı.

Özel sporcular yüzmede madalyaları topladı

Down sendromlu, serebral palsy ve mental reterdasyonlu kız ve erkeklerden oluşan 4 kişilik takım, ikisi altın olmak üzere toplamda 6 madalya ile Özel Sporcular Genç Kızlar Kategorisi’nde İl Birinciliği unvanını da okullarına kazandırarak, takım halinde şampiyon oldu.

KÜÇÜK YAŞTAN İTİBAREN EĞİTİM GELİŞİMİN TEMEL KURALI

Özel Sihirli Eller Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Ortağı Fizyoterapist Burak Kırkali, özel çocuklara küçük yaştan itibaren verilen kaliteli eğitimin olumlu sonuçlarını aldıklarını belirterek, öğrencilerinin yüzme dalındaki başarılarından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Burak Kırkali, sportif faaliyetlerin, özel çocukların rehabilitasyonu ve topluma entegresinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Küçük yaşta başlayan bilimsel eğitim ve sonrasında sosyal faaliyetlerde sık sık yer alınması, özel eğitim gören çocuklarımız ve gençlerimizin istenilen seviyeye gelmesinde en önemli faktörler” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ