MENÜ

Gennady Golovkin, kazanma serisini 37 maça çıkardı ve 4 kemerini korudu!

Ortasıklet unvan maçında Kazak boksör Gennady Golovkin, Amerikalı rakibi Daniel Jacobs'ı 12 raunt sonunda sayıyla yendi ve 4 kemerini (WBA, WBC, IBF, ve IBO) birden korumayı başardı.

Gennady Golovkin, kazanma serisini 37 maça çıkardı ve 4 kemerini korudu!

New York'ta ünlü Madison Square Garden'da yapılan maçta salon tıklım tıklım dolarken, 12 raunt sonunda Kazak boksör Gennady Golovkin, 3 hakemin oybirliğiyle maçı kazanan isim oldu.

Golovkin ayrıca 4. rauntta rakibi Jacobs'ı indirmeyi başardı ancak Amerikalı boksör nakavt olmadan yerden kalkmayı başardı.

"Mucize Adam" Jacobs

1987 doğumlu Daniel Jacobs, kemik kanserinden dolayı 2012'de 19 aylığına spora ara vermek zorunda kalmış ancak daha sonra hastalığını yenerek "Mucize Adam" lakabını almıştı.

Jacobs, 3G lakaplı (GGG) Golovkin'e 12 raunt dayanabilen ilk boksör oldu. Daha önce maç sonuna kadar dayanan 3 boksör olmuştu ancak bu maçlar 12 raunttan daha kısa süreli karşılaşmalardı.

Farkı kapatamadı

Jacobs maç sonu karşılaşmayı kendisinin kazandığını iddia etti ancak otoriteler ise Jacobs'ın ilk rauntlarda çok yumruk yediğini ve farkı daha sonra kapatamadığını belirtti.

Tartıya çıkmamıştı

Amerikalı Jacobs cumartesi sabahı ise IBF organizasyonunun zorunlu tuttuğu tartıya çıkmadı ve böylece IBF kemerini maça çıkmadan kaybetmiş oldu. Jacobs maçı kazansaydı bile IBF kemerini kazanamayacak ve kemer Golovkin'den de alındığı için boşta kalacaktı. Ancak Golovkin maçı kazanarak IBF kemerini de korumayı başardı.

Golovkin bu galibyetle Eylül ayındaki muhtemel Canelo Alvarez maçı için de göz kırmış oldu.

37-33-0!

Kazak boksör kariyerinde çıktığüı 37 maçın hepsini kazanırken, bu maçların 33'ünde ise rakiplerini nakavt etti.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ