MENÜ

İzmir At yarış tahminleri - 17 Mart Cuma

İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom Yazarı Tolgahan İmal İzmir yarış programını değerlendirdi ve kupon hazırladı.

İzmir At yarış tahminleri - 17 Mart Cuma

17 Mart Cuma İzmir At yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom Yazarı Tolgahan İmal İzmir yarış programını değerlendirdi ve kupon hazırladı.

Çıktığı gibi WIN EVERY DAY…

1.AYAK: Yarış hayatına İstanbul’da kazanarak başlayan WIN EVERY DAY, nispeten güçlü rakipleri arasında zaman zaman enteresan çıkışlara imza atmasına rağmen bir türlü beklenen noktalara gelemedi. Bunun sonucunda ise sahip değiştirerek farklı şehirlerde şansını denedi. Yeni ilgililerinde birkaç yarış bocalayan safkan, üst üste üç kez ikinci olduktan sonra katıldığı yarışını çıktığı gibi kazanırken potoya da istekli fulelerle girerek dikkatime takıldı. Stiline çok uygun jokeyi Kadir Tokaçoğlu idaresinde katılacağı bu koşuda startla birlikte alacağı numarayı bitiriş çizgisine kadar koruyarak bir kez daha kazanmasını bekliyorum…

2.AYAK: Mesafeye son derece yatkın bir kısrak olan Mallory’nin, şampiyon Bosporus’tan verdiği temsilcisi DEEPHOUSE LOUNGE, ilk startında beşinci kaldıktan sonra katıldığı ikinci koşusunda üçüncü olarak her geçen gün formunu ileriye taşıdığını gösterdi. Bu kez mesafenin 1900’e çıkmasının ciddi anlamda işine yarayacağını düşünüyorum. Klas jokeyi idaresinde mücadelenin haklı favorisidir. Gurubun tecrübeli isimlerinden KÖREBE, pedigri bakımından eksik olduğu mesafeye rağmen rakiplerinin uygun olması sebebiyle birincilik özlemini dindirebilir. Bu iki safkanın biraz eksik koşması durumunda sürpriz isimlere gün doğar. LADYS PLEASURE, WHITE ORCHID ve AGEAN PEARL ise bu sürprizi gerçekleştirme potansiyelinde gördüğüm taylardır.

3.AYAK: Yarış kariyerinde bir milyon sınırını geçmeyi başaran Turabi’nin tam kardeşi olan YEŞİL YOL, İstanbul’da tatminkar performanslara imza attıktan sonra getirildiği İzmir pistinde güçlü rakipleri arasında bir yarış gördü ve tabela dışı kaldı. Akabinde katıldığı yarışında günün büyük favorisi Ertemiz’i etkili sprintiyle mağlup ederken göz kamaştırdı. Daha da iyi durumda katılacağı bu mücadelede sıklet dezavantajına rağmen kazanmaya yakın olduğu kanaatindeyim. Uzun mesafeye son derece yatkın pedigrisiyle dikkat çeken HARZEMŞAHLI, ilk defa çıkacağı 1900 metrede birinciliğin bir diğer güçlü adayıdır. 4 yaşına döndükten sonra gerçek gücünü yansıtmaya başlayan ÖZBİLGİN ise inatçı yarış karakteriyle birincilik mücadelesinin içinde olacağını düşündüğüm diğer isimdir.

4.AYAK: Şampiyon Kafkaslı’nın temsilcisi EGEBEYİ son haftalarda yakaladığı üst düzey formuyla adeta sınıf değiştirdi. Başka bir değişle sınıfını buldu da diyebiliriz. Son yarışında startla birlikte rakibi Garanti ile amansız bir mücadeleye giren, düzlükte rakibinden kurtularak önde yalnız akalan ama bu seferde güçlü rakibi Cankardeşler’e yakalanan safkan, ikinci olacakmış izlenimi vermekteydi. Ancak geçildiği rakibi biraz sallanınca ayak değiştirerek yeniden hücum etti ve yıllarca konuşulacak bir finiş ile aksiyon farkıyla ikinci kaldı. Devam eden üstün formuyla favorimdir. Uzun sprint yeteneğiyle taylığından bu yana istikrarlı yarışlar koşan KURTÇABEY, bu kez lehine mesafeye çıkan ŞAHPAZLI, seri birincilikleri sonrası hedef yükselten SIRACA, son yarışına itibar etmediğim YOLBULAN ve sürprizde SONKALELİM ile rahat bir yarış izlemeyi öneriyorum.

5.AYAK: İlk yarışında beklentilerin altında kalan CHIARO DI LUNA, bir sonraki startında ise ciddi bir aşama kaydederek üçüncü olmayı başardı. Akabinde gerçekleştirdiği idmanlarında daha iyi duruma geldiğini belli eden tayın bu kez çok daha etkili koşması beklenmekte. Bakalım beklentilere karşılık verebilecek mi? Yaklaşık dört ay ara sonrası katıldığı son yarışında ikinci olurken, fit durumdaki rakibine zorlu anlar yaşatan PERCEPTION ve son haftalarda ciddi şekilde formunu geliştiren ARALYN ise mutlak suretle kuponlardaki yerini alması gereken rakipleridir. Koşunun ve günün sürprizini ise yarış gören KISS ME gerçekleştirebilir.

6.AYAK: Muhtelif zamanlarda birbirlerine egemenlik kurabilen safkanların mücadelesinde yeniden iyi duruma gelen DÖKERBEY favorimdir. DİNÇBEY, HORASANGÜNEŞİ, ESRAR DEDE, KORATEŞ ve ÖZGÜRÜNOĞLU ise ihmal edilmemesi gereken diğer safkanlardır. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3 ) ( 2.4.5.7.1) ( 1.2.3 ) ( 1.2.5.3.6.4 ) ( 2.1.9.8 ) ( 3.4.2.5.7.6.8 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ