MENÜ

Beşiktaş iki kupada şampiyon olursa ne olacak?

Uefa Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş çeyrek finalde Fransız ekibi Lyon ile eşleşti. Futbol severler "Beşiktaş şampiyon olur hem de Avrupa Ligi'ni kazanırsa?" Şampiyonlar Ligi'ne başka bir takımımız direk katılabilir mi? İşte bu sorunun cevabını sizler için araştırdık...

Beşiktaş iki kupada şampiyon olursa ne olacak?

Temsilcimiz Beşiktaş Uefa Avrupa Ligi'ni kazanırsa ve Süper Lig'de şampiyon olamazsa, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi kurallar kitapçığında UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun Şampiyonlar Ligi katılımı ile ilgili bilgi var. Bu bilgilere göre "Avrupa Ligi'nde şampiyon olan takıma play-off aşaması garanti ediliyor. Ancak gruplara kesin olarak katılacak takım yeri doluysa takımlar play-offtan başlayacak.

Beşiktaş Avrupa ve Lig'de şampiyon olursa ne olur?

Beşiktaş Süper Ligi şampiyon olarak tamamlar ve Uefa Avrupa Ligi'nde şampiyon olursa kazanacağı fazla hakkı devredemiyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Uefa Avrupa Ligi'ne gidecek takımların sayısında da değişiklik olmuyor.

Normal statüde Beşiktaş hem şampiyon olur hem de Uefa Avrupa Ligi'ni kazanırsa ikinci takım Şampiyonlar Ligi için eleme oynayacak. Başka bir takım Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi kurallar kitapçığında ayrıca, UEFA, Avrupa Ligi kazananına verilen Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkının tek bir kulübe ait olduğu ve devredilemeyeceği belirtiliyor.

Ülke puanı artacak

Beşiktaş'ın Uefa Avrupa Ligi şampiyonu olursa en çok ülke puanına katkısı olacak.

(ÖZET) Lyon-Beşiktaş maç sonucu: 2-1


İstanbul-Lyon uçak bilet fiyatları

Haberin Devamı
YORUM YAZ