MENÜ

Kayserispor'dan Sergen Yalçın'a açık çek

Kayserispor Başkan Yardımcısı Erhan Karacaoğlan, takımın çok iyi bir çıkış yakaladığını belirterek, "Sergen Hoca oynattığı futbolla lige renk kattı. Kayserispor maçını izleyen herkes keyif alıyor. Hocamıza açık çek veririz, sözleşmesini ne kadar isterse o kadar uzatabilir" dedi.

Kayserispor'dan Sergen Yalçın'a açık çek

Ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kayserispor, özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray galibiyetlerinin ardından Beşiktaş deplasmanından da puanla dönerek, başarının tesadüf olmadığını gösterdi.

Kayserispor Başkan Yardımcısı Erhan Karacaoğlan, İHA’ya yaptığı açıklamada Sergen Yalçın’ın kendileri için büyük bir şans, Türk futbolu için de çok önemli bir kazanç olduğunu belirterek, "Hocamızla çok önemli bir çıkış yakaladık. Kendisi başladığı işi bitirmek istiyor. Parayla pulla çok işi yok, bu işin manevi tarafından büyük haz alıyor. Kendisi istediği sürece Kayserispor’un başında olmasını isteriz" ifadelerini kullandı.

"Sözleşme çok önemli değil"

Sergen Yalçın’ın, Erol Bedir’le yaptığı telefon konuşmasının ardından göreve başladığını belirten Karacaoğlan, "Sözleşme, para pul konularını konuşmadı bile. Gelip göreve başladı, hedefi doğrultusunda ilerliyor. Hocamıza açık çek veririz, sözleşmesini ne kadar isterse o kadar uzatabilir. Tamamıyla takıma konsantre olmuş durumda. Bunu da maçlardan sonraki açıklamalarından anlarsınız. Az ve öz konuşur. Az konuşup çok iş yapıyor. Sergen Hoca’mız Türk futbolu için büyük kazanç. Eğer idealleri varsa büyük takımlara gider ama gönlümüz bizimle şampiyonluk yaşamasından yana. Ertuğrul Hoca, Bursaspor’u şampiyon yaptı. Sergen Hoca, bizi neden şampiyon yapmasın" dedi.

"Gönlümüz Beşiktaş’tan yana"

Beşiktaş deplasmanında alınan 1 puanın çok önemli olduğunun altını çizen Karacaoğlan, "Biz 1 puan aldık ancak bizim altımızdaki rakiplerimiz kaybedince, bu 1 puan, 3 puan hissi verdi. Haftaya Gaziantepspor’la oynayacağız. Onların da puan ya da puanlar almaktan başka çareleri yok. Kazanmak zorunda hissediyorlar. Aksi durumda zor duruma girecekler. Şu anda ligin tartışmasız en iyi takımı Beşiktaş. Bizim maç öncesi yorgunlardı. Gökhan Gönül ve Quaresma cezalıydı. Ama bunlar hiçbir şeyi değiştirmez ki. Sonuçta rakip Beşiktaş. Quaresma’nın yokluğunda Aboubakar oynadı, 2 gol attı. Çok iyi bir takımları var. Perşembe günü gönlümüz Beşiktaş’tan yana. Olympiakos karşısında turu geçmeleri için kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

"Maçlar gelip geçer, dostluk baki kalır"

Beşiktaş Kulübü’nün kendilerini çok iyi ağırladığını söyleyen Karacaoğlan, "Maçı Beşiktaş yönetimiyle birlikte izledik. Bizi çok iyi ağırladılar. Sergen Hocamız’a ve Reşat Hocamız’a çok değer veriyorlar. İkisi adına da gurur duydum. Çok değer görüyorlar. Yönetimlerin bu tarz diyaloglar içinde olması çok önemli. Dostluk baki kalır, maçlar oynanır ve biter. Biz bütün kulüp başkanlarıyla ilişkilerimizi en iyi seviyede tutmak için çabalıyoruz" açıklamalarını yaptı.

"Çebi’nin açıklamalarına katılıyorum"

Ahmet Nur Çebi’nin, "Yöneticiler kavga ortamı hazırlamamalı" açıklamasına katıldığını söyleyen Erhan Karacaoğlan, "Yönetim katında birlik beraberlik olduğu zaman bu herkese yarıyor. Taraftarlar da olumlu etkileniyor bu durumdan. Ligin ilk yarısında en fazla 2000 kişi geliyordu maçlarımıza. Artık 15 bin kişi önünde oynuyoruz. Bazen skor önemli olmuyor. İnsanlar için sosyal aktivite oluyor. Futbolcu da çok zevk alıyor taraftar olmasından dolayı. Futbolcu bir arkadaşım bana, "Bizim için para pul önemli değil. Taraftar olması önemli. Onlar gelip bizi desteklerse biz daha iyi motive oluyoruz" diyor. Avrupa’da 3. lig takımları bile 50 bin kişiye karşı oynuyor. Bunları görünce kıskanıyoruz. Bizde neden olmasın. Ben çocuktum, Kayseri nüfusu 100 bin kişiydi, 10 bin kişilik stada 15 bin kişi gidiyorduk. Şimdi nüfus 1,5 milyon. Şehrin yüzde 1’i maça gelmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Çıkış bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk"

Sergen Hoca’nın tek düşüncesinin takım olduğunu söyleyen Karacaoğlan, "Her türlü talebini yerine getirmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Gerçi Sergen Hoca’nın bizden sürekli bir talebi de olmuyor. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyor. Puan kaybettiğimiz zaman bile takımın övgü alması çok önemli. Beşiktaş’ı karşı 2-1 öne geçtik ama savunmaya çekilmedik. Kendisi göreve geldiğinde olumlu bir reaksiyon bekliyorduk ama bu kadarını açıkçası beklemiyorduk. Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yenip, Beşiktaş’la deplasmanda berabere kaldık. Açık konuşalım, Fenerbahçe ve Galatasaray maçları oynanmadan ‘Size 1 puan verelim maça çıkmayın’ deselerdi, bunu birçok kişi kabul ederdi. Tabii ki maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Futbolcuların kalitesi, Sergen Hoca faktörü ve şehrin desteği takımı bu noktalara getirdi. Takım için herkes seferber oldu. Bu da motivasyonu artırdı" diyerek sözlerini tamamladı.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ