MENÜ

TİGEM Sporlu masa tenisçiler, kendilerine güveniyor

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası yarı finalinde mücadele eden TİGEM Spor Kadın Masa Tenisi Takımı’nın oyuncuları, şampiyonluğa inandıklarını ifade etti.

TİGEM Sporlu masa tenisçiler, kendilerine güveniyor

TİGEM Spor’un sporcularından Rumen Cristina Alina Hirici ve Rus Zoia Novikova, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, kendilerine güvendiklerini dile getirdi. Cristina Alina Hirici, şu anda finali düşünmediklerini belirterek, "Şu anda yarı finaldeyiz. İlk önce yarı finali oynamalıyız. Biz kendimize güveniyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Başkent ekibinin profesyonel bir kulüp olduğuna dikkati çeken Hirici, "Burada insanlar çok iyi. Kulüp çok iyi. Bu kulüpte kendimi daha iyi hissediyorum. Bu nedenle Ankara’dayım." diye konuştu.

Novikova: "Umarım finale kalırız"

TİGEM Spor’un Rus masa tenisçisi Zoia Novikova da Kadınlar ETTU Kupası finalinde 2 Türk takımının olmasını istediklerini söyledi. Finale kalmak istediklerini aktaran Novikova, "Umarım 2 Türk takımı finalde olur. Ancak biz ilk önce yarı finali geçmeliyiz. Bunun bir de rövanşı var. Umarım finale kalırız. Bursa Büyükşehir Belediyespor’un da finale çıkmasını isteriz." diye konuştu.

Türkiye’de masa tenisinde son dönemde kalitenin düştüğünü vurgulayan Rus sporcu, şunları kaydetti:

Türkiye’deki masa tenisi seviye olarak çok farklı. Ya yüksek ya da çok düşük. Ortası yok bunun. Türkiye Süper Lig’de sadece 5 veya 6 iyi oyuncu var. 3-4 sene evvel takımlar daha güçlüydü. Yani her takım karşısında mücadele ederek oynuyoruz. Bu sene sadece 1 veya 2 takım kaliteli. O nedenle ligde kalite çok düşük.

TİGEM Spor, ETTU Kupası yarı final ilk maçında Rusya’nın TTC Kazan takımını 3-1 yendi. Karşılaşmanın rövanşı 9 Nisan Pazar günü Rusya’da oynanacak.

ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR

Haberin Devamı
YORUM YAZ