MENÜ

Korkarak yüzdüğü sularda hedef büyüttü

Bolu’da 18 yaşındaki görme engelli genç, su fobisini yenerek başladığı yüzme sporunda dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Doğuştan görme engelli olan Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Enes Şener, ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle korkarak başladığı yüzme sporunda başarıdan başarıya koşuyor.

Korkarak yüzdüğü sularda hedef büyüttü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Karaçayır Mahallesi’ndeki yüzme havuzunda antrenör eşliğinde haftada iki gün antrenman yapan Şener, yaklaşık 3 yıl önce başladığı yüzmede geçen yıl Türkiye birinciliğini elde etti. Enes Şener, şimdi ise gözlerini dünya şampiyonasına dikti. Hazırlıklarını sürdüren Enes, Dünya Şampiyonası’na katılarak derece elde etmeyi hedefliyor.

Yüzmeye başlamadan önce sudan korktuğunu ifade eden Şener, AA muhabirine, şimdi ise iyi bir yüzücü olduğunu ve arkadaşlarıyla antrenman yaptığını söyledi. Şener, yüzme sporuna devam ederken bir yandan da üniversiteye hazırlandığını aktararak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden büyük destek gördüğünü ifade etti.

"Yüzerken kendimi çok mutlu hissediyorum"

Geçen yıl mayısta Alanya’da Yüzme Türkiye Şampiyonası yapıldığını anımsatan Enes Şener, şunları kaydetti:

Burada 200 metre serbest müsabakada Türkiye birincisi oldum. Yarışmanın 50 metre müsabakasında ise Türkiye 2’nciliği elde ettim. Her hafta cumartesi ve pazar günü toplam 2 saat çalışıyorum. Bundan sonraki hedefim grup müsabakaları ve dünya şampiyonasına katılmak. Dünya şampiyonu olarak o sevinci yaşamak istiyorum. Yüzerken kendimi çok mutlu hissediyorum. Gayet güzel bir spor. Su beni rahatlatıyor. Zevk alarak yüzüyorum.

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yüzme antrenörü olarak görev yapan Emine Garipoğlu da yüzme branşının yanı sıra özel sporcularla da çalıştığını belirterek, "Görme engelliler, özel sporcular, zihinsel engelliler ve bedensel engellilerle de ayrı bir çalışma gurubumuz bulunmakta." diye konuştu.

Enes Şener’in iki yıl önce yüzme sporuna başladığını ve önceleri su fobisi olduğunu anlatan Garipoğlu, "Bir yıl sonra gittiğimiz Türkiye şampiyonasında okullar arasında madalya kazanan Enes’in 50, 100 ve 200 metre serbest stilde 3 Türkiye birinciliği bulunmakta. Enes gerçekten çok iyi anlayan ve çok hızlı öğrenen bir çocuk." dedi.

Engelli bireyler konusunda ilk etapta aileye ve çocuğa ulaşmak gerektiğini vurgulayan Garipoğlu, "Enes, su fobisi olmasına rağmen normal çocuklardan daha çabuk yüzmeyi öğrendi. Görme, zihinsel ya da normal diye bir ayrım yok. Bu çocuklarımız öğrenmeye aç olduğu için çok çabuk öğreniyorlar. Burada önemli olan doğru yaklaşım ve doğru tekniktir." ifadelerini kullandı.

BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ

Haberin Devamı
YORUM YAZ