MENÜ

Gülkız Tulay: Kadınlarımızın hayatı satrançla değişiyor

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, kadınların hayatının satrançla değiştiğini belirtti.

Gülkız Tulay: Kadınlarımızın hayatı satrançla değişiyor

Tulay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugün birçok kadının satranç ile para kazandığına ve çocuklarını okuttuğuna dikkati çekerek, "Kadınlarımızın hayatı satrançla değişiyor. Kadınlarımız satrançla ’ben de varım’ diyor. Bu da federasyon olarak bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 2017 hedeflerimizin en başında ’kadın satrancı’ var." ifadelerini kullandı.

Kadın ve satrancın çok benzer olduğunu vurgulayan Tulay, şunları kaydetti:

"Kadın hayat verendir, üretendir. Kadın ile satranç çok benzer aslında; kadın da satranç da yaşamın kendisidir. Diğer sporlarla karşılaştırıldığında hiçbirinin yaşama benzerliği satranç kadar olamaz. ’Kadın olarak iyi ki satranç sporunun içindeyim’ dediğim birçok an yaşadım. Anne babalar çocuklarının hayatına yön verir ama benim hayatımda bu durum biraz farklı oldu. Ben umut ışığımı çocuklarımla beraber yaktım. Onlar sayesinde satrançla tanıştım, onlar bana izlemem gereken bir başka yolu gösterdiler. O yolda azim ve kararlılıkla devam ettim. Satrançta, federasyon başkanlığı görevine ilk ve tek kadın başkan olarak seçildiğim 2012 yılı, benim hayatımın bir başka dönüm noktası oldu.

Ben bu yola, bir kadın olarak, bir kadının eli değince neler olabileceğini göstermek, spor camiasında bir farkındalık oluşturup, tüm Türkiye’ye hatta dünyaya örnek olabilmek amacıyla çıktım, azimle yürüyorum. Ne mutlu ki bugüne kadar bu amaca hizmet eden işlere imza attım."

Gelecek 4 yıllık süreçte, Türk satrancında kadın sporcu sayısının artırılması, daha uzun süre satranca devam etmeleri ve başarılı olmaları için özel çalışmalar yapacaklarını aktaran Tulay, "Kadın satrancını okul öncesi dönemden başlayarak Türkiye genelinde proje ve etkinliklerimizle destekleyeceğiz. Kadın A Milli Takımı sporcularımıza dünyanın en iyi antrenörleri ile çalışma imkanı sunmaya devam edeceğiz. Kadın sporcularımızın katılacakları turnuva ve kamp programlarını daha etkin hale getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Gülkız Tulay, "emeği ve çabasıyla dokunduğu her şeyi, her yeri güzelleştiren tüm kadınların" 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ