MENÜ

Görme engelli judocu şampiyonluklara koşuyor

Judoya 2011 yılında başlayan ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya kazanan görme engelli milli judocu Ecem Taşın, Türkiye’deki organizasyonlarda son 7 yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor.

Görme engelli judocu şampiyonluklara koşuyor

Judoya 2011 yılında başlayan ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda bronz madalya kazanan yüzde 90 görme engelli milli judocu Ecem Taşın, Türkiye’de düzenlenen şampiyonalarda 7 yıldır altın madalyaya ambargo koydu.

Spora atletizmde başlayan ancak kariyerine judoda devam eden Ecem, geçen ay Eskişehir’de gerçekleştirilen Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda 48 kiloda rakibini yenerek yedinci şampiyonluğuna ulaştı.

Ecem Taşın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judonun selamla başlayıp selamla bitmesinden etkilenerek bu sporu tercih ettiğini söyledi. Judoya başladığı yıldan itibaren ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda derece elde ettiğini belirten 26 yaşındaki sporcu, "Bence herkesin bir branşla ilgilenmesi gerekiyor. Sürekli spor salonlarındayım. Judo minderinde kendimi engelli olarak görmüyorum. Burası benim yaşam alanım. Burada kendimi çok güçlü olarak görüyorum. Ben bu işi çok seviyorum ve insanların da sevdiği işi yapmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"2020 benim için ’altın yıl’ olacak"

Milli judocu, son olarak Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda altın madalya kazanmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Judoya başladığım yıldan itibaren Türkiye’de 7 yıldır şampiyon oluyorum. Altın madalyayı 10 yıl daha başkasına kaptırmayı düşünmüyorum. 2017’den 2020’ye kadar yapılan bir planımız var. Bu planı uygularsak 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalyayı kazanacağım. Bu açıdan 2020 benim için ’altın yıl’ olacak. Hedefim bu yönde. İnşallah 2020 yılında Tokyo’da bayrağımızı göndere çektireceğim."

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral ise 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda güçlü bir mücadele ortaya koyduklarını anlatarak, "Rio’da aldığımız bronz madalyaları 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altına çevireceğiz. Bu kez İstiklal Marşımızı olimpiyatlarda dinleteceğiz. Bunu yapabilecek potansiyelimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ