MENÜ

Tudor sınıfta kaldı!

Maça 3’lü stoperle başlayan Galatasaray’ın teknik patronunun bu planı ilk 45 dakikada başarılıydı. Ancak Beşiktaş’ın golünden sonra işler değişti. Tudor çift forvete dönmekte geç kalırken, yaptığı hamleler ve oyuncu değişiklikleri yetersizdi.

Tudor sınıfta kaldı!

Galatasaray’ın yeni hocası ikinci maçına çıktı ama yine kazanamadı. Çaykur Rizespor mücadelesiyle siftah yapan ve geçen hafta deplasmanda 1-1’e razı olan Igor Tudor’un derbide nasıl bir takım sahaya süreceği merak ediliyordu.

Hırvat çalıştırıcı, maça Chedjou-Semih-Hakan Balta üçlü savunmasıyla başladı. Top rakipteyken Cim Bom 5’li defansa dönerken, ilk yarıda bu plan büyük ölçüde tuttu. İkinci devrede ise Beşiktaş’ın erken gelen golü hesapları değiştirdi. Aslan bir süre reaksiyon veremedi. Galatasaray’ın mutlaka kazanması gerekirken, Tudor riskleri alıp çift forvete dönmekte geç kaldı. İlk olarak 60. dakikada Selçuk’u kenara alan Tudor, yerine defansif orta saha Tolga’yı oyuna soktu.

76. dakikayı bekledi

Beklenen hücum hamlesi ise 76. dakikada geldi. Yasin ve Sneijder’i çıkartıp, Rodrigues-Eren ikilisini alan Tudor, çift forvete çok geç döndü ve bir türlü Sarı- Kırmızılı takımı ayağa
kaldıramadı. Büyük umutlarla görevi getirilen Tudor, iki lig maçında sadece 1 puan alırken, şampiyonluk yolunda Aslan artık çok geride kaldı.

‘Şans golüyle kaybettik’

Galatasaray’ın hocası Tudor maçın ardından üzgündü. 38 yaşındaki Hırvat çalıştırıcı, “Aslında 0-0’lık bir maçtı. Rakibimizin attığı bir şans golü ve 1-0 kazandılar, biz de kaybettik. Yapılacak çok şey var. Yarından itibaren bunlara odaklanarak devam edeceğiz. Beşiktaş’ı 3 puandan dolayı tebrik ediyoruz” dedi. Şampiyonluk yarışından kopup kopmadıkları sorulan Tudor, “Maç maç bakmamız gerekiyor. Neler yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Bunlara odaklanmak zorundayız” diye konuştu. Genç teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artılarımız ve eksilerimiz vardı. Analizini yapacağız. Karabük’ün başındayken 6-7 ay çalıştığım bir takım vardı, Galatasaray’da ise 6-7 gün çalıştım. O yüzden orada Beşiktaş’ı yenmem ile bugünü karşılaştırmamak lazım. Takım olmak önemli, Beşiktaş bu açıdan bize göre daha iyiydi.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ