MENÜ

Şenol Güneş'in planı tuttu

Beşiktaş’ın hocası yeni transfer Mitrovic’in yerine Atınç’ı stoperde oynatırken, derbi öncesinde belirlediği “Bekle ve bitir” stratejisi de harfiyen gerçekleşti. İlk yarıda temkinli oynayan Siyah-Beyazlılar, ikinci yarıda tek golle zafere gitti.

Şenol Güneş'in planı tuttu

Son 6 lig maçında 15 puan toplayarak Türk Telekom Arena’ya çıkan Beşiktaş’ta, Şenol Güneş ne kadar önemli bir taktisyen olduğunu bir kez daha gösterdi.

Maç öncesinde yapılan antrenmanlarda “Bekle ve bitir” stratejisini oyuncularına ezberleten Şenol hoca, teorideki planı uygulamaya da döktü. İlk yarıda temkinli oynayan, fazla risk almayan Kara Kartal, ikinci yarının başında ise duran toptan sonuca gitti. Talisca’nın frikiğinde Bruma’ya çarpan top Muslera’yı yanıltırken, bu gol rakibin direncini düşürdü. Beşiktaş’ı ise daha akılcı oynamaya itti. Arkada boş alan bırakmayan Siyah-Beyazlı oyuncular, topu ayağına aldığında da müthiş pas trafiği oluşturdu.

Müthiş pas trafiği

Özellikle son 15 dakikalık bölümde yakalanan başarılı pas yüzdesiyle Galatasaray’ın temposunu iyice azaltan Beşiktaşlı oyuncular, şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı kayıpsız
döndü. Rakibiyle farkı 10 puana çıkartan Kartal, Başakşehir’in ise 4 puan önünde bulunuyor.

‘Hepsiyle gurur duyuyorum’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 90 dakika sonunda oyuncularına övgü yağdırdı. Çok pozisyon bulamadıklarını ama müthiş bir disiplinle oynadıklarını söyleyen kurt hoca, “Planımızı uyguladık. Futbolcularım müthiş mücadele etti. Derbiler pozisyon açısından zaten pek zengin olmuyor. Oyuncularımla gurur duyuyorum çünkü ellerinden geleni yaptılar. Çok iyiydiler. Taraftarımız da belki azdı ama kaliteliydi” ifadesini kullandı. Şampiyonluk yorumlarıyla ilgili konuşan Güneş, “Sadece 22. hafta maçını oynadık. Kaybetsek de kazansak da lig devam edecekti. İnsanlar sadece yorum yapıyor. Bugün için mutluyuz. Yarına bakacağız. Fenerbahçe ile Galatasaray koptu diye bir şey yok. Fark açıldı ama zorlamaları gerekiyor. Başakşehir takipte, çok iyi bir takım. Şampiyonluk yarışı bitti, hadi seneye diye bir algı var. Bu yanlış. Herkes gelişmeye devam etmeli” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ