MENÜ

Marcel Desailly: 'Beşiktaş'tan keyif aldım'

Türk Telekom Arena’daki atmosferi “Müthiş” diyerek özetleyen Desailly, “Stadyuma girince tüylerim diken diken oldu” dedi. Maraton programında da 90 dakikayı detaylı bir şekilde analiz eden Fransız efsanesi, “Beşiktaş oynaması gerektiği gibi oynadı. Kollektif olarak Beşiktaş takımından keyif aldım” yorumu yaptı.

Marcel Desailly: 'Beşiktaş'tan keyif aldım'

Her hafta bir Süper Lig maçını 4K teknolojisi ile yayınlayan yayıncı kuruluş beINSPORTS, Galatasaray-Beşiktaş mücadelesini de kusursuz görüntü kalitesi ile ekranlara getirdi.

beINSPORTS çatısı altına girdikten sonra ilk kez bir derbi yayını gerçekleştiren yayıncı kuruluşun sürprizi Milan ve Chelsea gibi devlerin formasını giymiş, Fransa Milli Takımı’nın unutulmaz kaptanı Marcel Desailly idi. Daha önce bir başka dünya markası Eric Abidal’i Türkiye’ye getirip, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yorumlatan beINSPORTS, Desailly ile de derbiyi renklendirdi. Fransız futbol adamı, maç öncesi ve 90 dakika bitimindeki yorumları ile futbolseverlerin derbi keyfini katladı.

‘Tudor disiplin getirir’

İlk düdük öncesi Panaromik stüdyoda dev maçla ilgili öngörüde bulunan Marcel Desailly, Türk Telekom Arena’dan övgüyle söz etti. “Bugün (dün) burada müthiş bir atmosfer” var diyen Fransız futbol adamı, “Stat içerisinde çok yüksek bir enerji var. Stadyuma girince tüylerim diken diken oldu” diye konuştu. Beşiktaş’ın 1- 0’lık üstünlüğüyle sona eren derbinin ardından Kartal’dan övgüyle bahseden Desailly, şunları söyledi: “Alışılmış olduğu üzere müthiş bir atmosfer vardı. Maçın başında ve öncesinde Galatasaray fizik ve kollektif açıdan zayıf kaldı. Beşiktaş sabırlı oynadı. Oynaması gerektiği gibi oynadı. Tudor’un daha hırslı bir takım çıkaracağını düşünüyorduk ama olmadı. Podolski çok yetersiz kaldı. Kollektif olarak Beşiktaş takımından keyif aldım.”

‘Quaresma ön plana çıktı’

“Zaman zaman Galatasaray zorlamaya çalışsa da Beşiktaş buna izin vermedi. Quaresma maçta kesinlikle ön plana çıktı. Takım içerisinde uyum çok iyiydi. Muhtemelen Beşiktaş şampiyon olacak. Çünkü 10 puanlık farkı kapatmak çok zor. Diğer yandan takımlar taktik olarak iyi olsalar da fiziksel olarak yeterli değiller. Fiziksel açıdan daha diri olmalılar. Hücum aksiyonlarında geçişleri iyi yapsalar da fiziksel açıdan yetersiz kaldılar. Açıkcası derbinin daha hızlı geçmesini, çok daha git-gelli bir karşılaşma olmasını bekliyordum.”

Pires ve Vieri de yorumladı

beINSPORTS’un derbi ile ilgili tek sürprizi Marcel Desailly değildi. Bir başka Fransız efsanesi Robert Pires ile İtalyanlar’ın unutulmaz golcülerinden Cristian Vieri de Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi öngörüde bulundu. Pires, psikolojik üstünlüğün Beşiktaş’ta olduğunu savundu. Vieri ise zorlu maçtan beraberlik çıkacağını ileri sürerek, “Maçın 1-1 bitebileceğini düşünüyorum. Hatta golleri de Sneijder ile Quaresma atabilir” tahmininde bulundu. Ancak Vieri’nin öngörüsü gerçekleşmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ