MENÜ

Komplo teorileri ve gerçekler

At yarışı uzmanımız Cem Boşgelmez'den Adana yarışları tahminleri...

Komplo teorileri ve gerçekler

"Selim Kaya ile Mehmet Kaya başkasının atına binse bile kendi aile atlarını bilerek geçmiyor", "Ahmet Çelik, Müslüm'ü parlatmak için bazen yarışa saldırmıyor", "Kayalar'da mal var istedikleri zaman ileri istedikleri zaman geri yapıyorlar", "Farkında mısınız X ekürisinin atlarında hiç doping çıkmıyor, Ankara'yı (doping laboratuarını) bağlamışlar", "Yarışları kuruyorlar, bazen bir jokeye gelme diyorlar, gelmiyor", "Fotofinişle oynuyorlar, istedikleri atı fotoşopla ileri geri yapıyorlar", "Komiserlerde kupon var onun için kararları istedikleri gibi veriyorlar", "Jokeyler yarış içinde konuşuyor, sen bekle, sen ilerle diyorlar", "Editörler puanlamayı başka, kuponlarını başka yapıyor, gelecek ata düşük puan çekip parayı kendileri götürüyor" (kiradayım, evim, arabam yok, banka kredisi, kredi kartı borcumdan neredeyse hacizlik olacağım), "Filancanın atı için pisti suluyorlar", "Falancanın atı için bariyerlerin yerini değiştiriyorlar", "Bu yarış trakus sistemi çalışmadı kesin katakulli var", "TJK yarışı değiştirmedi, TJK yarışı değiştirdi, TJK atın çıkışını geç haber verdi, TJK jokey değişikliğini geç haber verdi", "Bak son anda çalışmayı kesti, o yüzden öteki at gelip geçti".....

Bu liste uzayıp gider.

Bunlar bayilerde hipodromlarda sık sık söylenen komplo teorilerinden veya yanlış bilgilerden bazıları.

Bir kere TJK sadece yarış düzenleyip tesisi organize eder. Faul kararları, çıkan at jokey, fotofiniş vb... tamamen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Mahalli Komiserler tarafından verilir, düzenlenir.

Yarış içi ve tesislerle ilgili teoriler ise tamamına yakını asılsızdır.
Önceki gün yani pazar günü gündüz İzmir koşularında Cankardeşler ile Egebeyi fotoluk oldu. Aslında TV'den izleyen bizler için fotoluk bile olmadı Egebeyi kazandı, ancak bu bir göz yanılsamasıydı.

Çünkü TV kamerası koşunun bitimine 10 - 15 metre kala konumlandığı için sağ tarafa doğru ilerimizde biten koşunun galibini bize yakın olan safkan Egebeyi olarak gördük. Bu aldanma doğa kanunudur. Tam çizgi hizasındaki ve çizgiden başka bir yeri (önünü veya arkasını) çekmesi mümkün olmayan fotofiniş ise burun ucuyla Cankardeşler'i tescilledi. Sonra meslektaşım Hakan Cantınaz'ın twitter hesabında paylaştığı aksiyon kamerasını izlediğimde zaten Cankardeşler'in kazandığına kani oldum. Daha sonra ekip arkadaşımız Ercan Fırtına Selim'i aradı, Selim ona, "Ben hiçbir zaman geçilmedim. Arayı açtığım anda uğultudan atım ilk kez çok korktu ve durdu, sonra Egebeyi'nin geldiğini hissedip tekrar kafasını uzattı ve az farkla da olsa kazandık" dedi.
Tabi twitter'a baktığımızda çokça tepki vardı. Haklı olarak pilot kameranın verdiği görüntünün aldatıcılığı karar gerekçesi olmuştu yarışsevere ve aksi gerçeği kabul etmek bir çoğu için mümkün olmadı.

Burada yapılacak olan pilot kamerayı fotofinişin hizasına taşıyıp dedikodulara son vermek olmalı.
Haa sonuç mu?..

Bunca tepki varken önceki pazar İzmir'i takip eden akşam Adana programında tevzi 1.693 bin TL iken Cankardeş'li programı takip eden Adana programında ise yarışsever üzerine 216 bin TL daha ilave ederek 1.909 bin TL'lik altılı tevzii yaptı. Yani söylendi tepki gösterdi ama at yarışına daha da çok sarıldı. Bunu da bir dipnot olarak belirteyim.
Güzel bir gün ve bol şanslar diliyorum.

ADANA ALTILIM

4-5-2-6 // 1-4-10-5-7 // 4-3-2-1-7 // 1-4-3-6 // 9-7-4-1-3-11-2 // 10

Haberin Devamı
YORUM YAZ