MENÜ

Dünyanın en iyi Snowboard'cuları Erciyes'te

2017 FIS Snowboard Dünya Kupası 4 Mart 2017 tarihinde Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılacak. Erciyes’in 102 Km’lik pistleri, 2016’da olduğu gibi 2017’de de dünyanın en iyi snowboard sporcularını ağırlıyor.

Dünyanın en iyi Snowboard'cuları Erciyes'te

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 200 Milyon euroluk yatırımları sonucunda, dünya standartlarındaki tesisleri ve pistleriyle “Evrensel Kış Sporları Merkezi” konumuna gelen Erciyes Kayak Merkezi, yeni bir uluslararası organizasyona daha ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen “FIS Snowboard Dünya Kupası” finali Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Erciyes A.Ş. ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle 4 Mart 2017’de Erciyes Dağı`nda yapılıyor.

Carezza (italya), Rogla (Slovenya), Bansko (Bulgaristan), Bokwang (Kore) ve Kazan’da (Rusya) yapılan yarışların final etabı Evrensel Kış Sporları Merkezi Erciyes’te gerçekleştiriliyor.

Dünyanın en iyi snowboard sporcularını Kayseri’de buluşturacak organizasyona Amerika, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Slovenya, Ukrayna, Bulgaristan, Avusturya, İsviçre, Kanada, Çin, Kore, Japonya, Türkiye, Polonya ve Cezayir olmak üzere 20 ülkeden 200’e yakın profesyonel sporcu katılıyor.

Dünyanın en iyi Snowboardcuları Erciyeste



Bu dev sportif organizasyona katılan 20 ülke arasında en kalabalık kafile 17 sporcuyla Rusya olurken, onu İtalya 10, Avusturya 10, İsviçre 9, Kanada 9, Almanya 8, Kore 8, Amerika 6, Japonya 6, Slovenya 6 kişi ile takip ediyor.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde, yapılacak olan Snowboard Dünya Kupası final yarışlarında hem Erciyes yarışının kazananı belli oluyor hem de 2016- 2017 kış sezonunun dünya şampiyonu belirleniyor. Sporcular, şampiyon olmak için ihtiyaç duydukları puanların yanında, 50.000 $ tutarında rekor seviyedeki ödül için de yarışıyor. Final yarışları Türkiye’de NTV SPOR’dan canlı yayınlanırken, EURO SPORT’tan da tüm dünyaya naklen yayınlanacak. Ülkemizin kış turizmi ve dağ sporları merkezi olarak tanıtımına da büyük katkı yapacak organizasyonun, tüm dünyadan yaklaşık 2 milyar insana ulaşması bekleniyor.

Program Akışı:

09:00-12:00: Eleme Yarışları
12:00-14:00: Seyirci Aktiviteleri ve DJ Performanslar
14:30-15:30: Final Yarışları
15:30: Ödül Merasimi

Ayrıntılı Bilgi: www.kayserierciyes.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ