MENÜ

Aydan Karakulak hedef büyüttü

Snowboard kızlar büyük slalomda üçüncü sırada yer alarak EYOF’un kış organizasyonlarında madalya kazanan ilk Türk sporcu olan Aydan Karakulak, şampiyonalarda derece elde edip adını dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Aydan Karakulak hedef büyüttü

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017), snowboard kızlar büyük slalomda bronz madalya alarak Türkiye’ye bir ilki yaşatan Aydan Karakulak, şampiyonalarda derece elde ederek adını dünyaya duyurmayı hedefliyor.

EYOF’un kış organizasyonlarında madalya kazanan ilk Türk sporcu olan Aydan, Erciyes Kayak Merkezi’ndeki milli takım kampında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında bu sporla tanıştığını belirtti.

Babasının kayak hocası olduğunu aktaran Aydan, ablası ve kardeşinin de kayak yaptığını, Türkiye’de çeşitli başarılara imza attıklarını söyledi. Merakla başladığı snowboardda zamanla kendisine hedef koyduğunu anlatan Aydan, EYOF 2017 için çok çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Hocalarımız çok destek oldular. Hatalarımızı söylediler, biz de bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Hocalarımın ve ailemin desteğine kendi çabam da eklenince ortaya güzel bir derece çıktı. İnşallah bunun devamı da gelecek. 10 yaşındayken bu kadarını hayal etmemiştim. Tekniğimi düzelteyim, biraz daha kendimi geliştireyim derken başarılar geldi. Ufak ufak dereceler, madalyalar almaya başlayınca hedefler de büyüdü. Hedefler büyüyünce daha da çok çalışmak gerekiyor."

Aydan, milli takım kampında çok çalıştığını, katılacağı Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece elde ederek snowboard sporunda adını dünyayaduyurmak istediğini belirtti.

Özel bir okulda eğitimine devam ettiğini, dersleriyle spor faaliyetlerini bir arada yürütmeye çalıştığını dile getiren Aydan, öğretmenlerinin de kendisine geri kaldığı konularda destek olduğunu ifade etti.

"Daha güzel dereceler elde etmek istiyorum"

EYOF’taki derecesinin ardından daha büyük başarıları hedeflediğine işaret eden milli sporcu şunları kaydetti:

"Daha güzel dereceler elde etmek istiyorum. Her sporcu adını dünyaya duyurmak ister. Türkiye’de çok az snowboardcu var. Bizi çalıştıran hocalarımız hem profesyonel hem de disiplinliler. Devlet gereken desteği veriyor, federasyon da aynı şekilde. Biz de bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. Erzurum’da farklı ülkelerin sporcularını gördük. Onlarla aynı yaş grubunda, aynı pistte kaydık. Çok iyi kayıyorlar. Biz de bunu yapabiliriz. Yapabildiğimizi de gösterdik."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ