MENÜ

Bejing Guoan, Soriano'yu transfer etti! Burak Yılmaz ayrılıyor mu?

Milli futbolcu Burak Yılmaz’ın forma giydiği Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Guoan, Avusturya’nın Salzburg takımından İspanyol golcü Jonathan Soriano’yu renklerine bağladı. Bu transferle Çin ekibi 3+1'lik yabancı kontenjanını aşmış oldu.

Bejing Guoan, Soriano'yu transfer etti! Burak Yılmaz ayrılıyor mu?

Beijing Guoan Kulübünden yapılan açıklamada, Salzburg forması giyen 31 yaşındaki Jonathan Soriano ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Bonservis açıklanmadı

Futbolcunun bonservis bedeliyle ilgili bir bilgi verilmezken, Avusturya basınında Çin Kulübünün, Salzburg’a 10 milyon euro vereceği öne sürüldü.

Kontenjan doldu

Çin ekibinin bu transferiyle ligdeki 3+1'lik kontenjanı da dolmuş oldu. Bilindiği üzere Çin'de yeni uygulamaya geçen yabancı kontenjanıyla kulüpler, Çin dışından 3 oyuncunun yanında bir de Asya'dan oyuncu bulundurma hakkı bulunuyor.

Burak Yılmaz'ın takımı Bejing Guoan'da Burak Yılmaz (Avrupa), Ralf (Brezilya), Renato Augusto (Brezilya) ve Egor Krimets (Özbekistan-Asya) yabancı kontenjanını dolduruyordu.

Tudor derbi öncesi konuştu: Beşiktaş'ı abartmayın!

Burak mı, Renato Agusto mu?

Soriano'nun transferiyle bu oyunculardan biri takımdan ayrılmak zorunda kalacak. Soriano'nun forvet olması sebebiyle ilk düşünülen isim Burak Yılmaz gibi gözüküyor ancak Brezilyalı orta saha Renato Agusto'nun da dizindeki problemin bir türlü geçmemesi sebeiyle onunla da yolların ayrılması yüksek ihtimal...

Çin ekibini başarıya ulaştırmaya çalışacak Soriano, Salzburg’da 202 maça çıkıp, 172 gole imza attı.


Galatasaray'da 3 oyuncu derbi kadrosuna alınmadı

Haberin Devamı
YORUM YAZ