MENÜ

Trabzonspor'da gündem Konyaspor dersleri

Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal için 1-1 biten Konyaspor mücadelesinin skordan bağımsız olarak çok önemli mesajlar içerdiği ortaya çıktı. Deneyimli hocanın çalışma arkadaşları ve yöneticilerle şu analizleri paylaştığı öğrenildi: "Sorunlu sportif ve psikolojik durumdan sonra ritim yakalamaya çalışan bir takımız."

Trabzonspor'da gündem Konyaspor dersleri

Trabzonspor, Konya deplasmanında her 2 devrede bambaşka performanslar sergiledi. İlk yarıda Konyaspor’a mahkum oynayan ve kalesinde çok sayıda gol tehlikesi gören Bordo-Mavililer, ikinci bölümde ise toparlandı ve dengeyi kurdu. Bu tablonun teknik direktör Ersun Yanal için de çok önemli mesajlar içerdiği ortaya çıktı. Oyuncularını hem medya önünde hem de soyunma odasında gösterdikleri mücadele için kutlayan Karadeniz temsilcisinin çalıştırıcısı, daha derin analizleri ise yardımcıları ve bazı idarecilerle yaptı. Kaybetmeme ve oyuna tutunma konusunda ekibini özellikle öven Yanal’ın tespitleri ve geleceğe dair bakış açısının özetle şu şekilde olduğu öğrenildi:

‘Artık kabullenmiyoruz’

“Ligin başında gerçekten de özgüven ve sportif açıdan çok sarsıldık. Bunu düzeltmek için bir seri yakalamamız şarttı. Bu yenilmezlik periyodu o anlamda hayli kıymetli. Fakat bir yandan da büyük camia olmanın getirdiği hedeflere tutunma işini düşünürsek o zaman da kazanma zorunluluğumuz ortaya çıkıyor. Son 2 maçımızda ona da yaklaştık ama olmadı. Geldiğimiz noktanın çok pozitif yanları var... Kazanma, daha doğrusu rakip oyununu ve baskısını kabullenmeme isteğimiz çok kıymetli. Bunu çok kısa sürelerden uzun zamanlara da yaydık.”

‘Yarışırken çözmeliyiz’

“Tabi iyi işlerin yanında çözmek zorunda olduğumuz noktalar da var. Burada her oyuncunun aynı seviyede olması gerekiyor. Yeni sezon öncesinde şimdiden bu konuda bazı adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bir günde olacak işler değil ama hem yarışmak hem de sorun çözmek zorundayız. Ritmi daha yüksek, çıkanıyla gireniyle birbirine yakın oyunlar oynayan bir Trabzonspor için daha fazla mesai harcayacağız.”

Komik ve ilginç futbolcu isimleri

Haberin Devamı
YORUM YAZ