MENÜ

Galatasaray, derbilerde kazanmayı unuttu

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Beşiktaş’ı ağırlamaya hazırlanan Galatasaray’ın son dönemdeki derbi karnesi beklentilerin çok uzağında.

Galatasaray, derbilerde kazanmayı unuttu

Şampiyonluk yarışında kalabilmek için Beşiktaş’ı yenmek zorunda olan sarı-kırmızılı ekibin, çıktığı son 7 derbide galibiyet alamaması dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı biri TFF Süper Kupa’da, 6’sı ise Süper Lig’de olmak üzere son 7 maçını galip tamamlayamayarak kötü bir seriye imza atmış oldu. Galatasaray, bu 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Son derbi galibiyeti Beşiktaş’a karşı

Galatasaray, son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonu Süper Lig 33. haftasında Beşiktaş’a karşı elde etti.

Rakibini, 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta Türk Telekom Arena’da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

Lig maçlarında 3 galibiyet ile 3 beraberlik alan Galatasaray, TFF Süper Kupa karşılaşmasında ise normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 sonlanan müsabakayı penaltı atışları sonunda üstün tamamlayabildi. Bu maçlarda 4 gol atabilen sarı-kırmızılı ekip, ağlarında ise 9 gole engel olamadı.

Türk Telekom Arena’nın karnesi iyi

Galatasaray, 2011 yılı ocak ayında açılışı yapılan yeni stadı Türk Telekom Arena’da oynadığı derbi maçlarda taraftarının yüzünü güldürdü.

Türk Telekom Arena’da bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 13 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 3 kez rakiplerine yenildi ve 2 kez de eşitliği bozamadı.

Yeni stadındaki ilk derbisinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen sarı-kırmızılıların, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında sahasındaki tüm derbileri kazanması dikkati çekti.

Galatasaray, 2011-2012 sezonunun normal bölümündeki iki derbisini de galip tamamlarken, play-off etabı olan Süper Final’de Fenerbahçe’ye yenilip, Beşiktaş’la berabere kaldı.

Bu sezon sahasındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıkmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon ise evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı, Beşiktaş’a ise mağlup oldu.

Türk Telekom Arena’daki 13 derbide rakip ağları 20 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde 13 gol gördü.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ