MENÜ

Krasnodar kimle eşleşti?

Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eleyen Krasnodar, İspanyol ekibi Celta Vigo ile eşleşti. Celta Vigo-Krasnodar eşleşmesinde ilk maç İspanya'da.

Krasnodar kimle eşleşti?

Fenerbahçe'yi sürpriz şekilde UEFA Avrupa Ligi'nden eleyen Krasnodar İspanyol temsilcisi Celta Vigo ile eşleşti. Celta - Krasnodar eşleşmesinin ilk maçı 9 Mart'ta İspanya'da oynanacak. Rövanş maçı 16 Mart'ta Rusya'da..

Peki Krasnodar nasıl bir takım?

Rus milyarder kurdu

Rusya’nın en büyük perakende şirketi Magnit’in sahibi, işadamı Sergey Galitsky’nin 2008 yılında kurduğu Krasnodar, kısa sürede üst liglere tırmandı. 2011-12 sezonundan beri de Rusya Premier Ligi’nde mücadele ediyor. İlk senesinde 9. sırayı alan Yeşil-Siyahlılar, sonraki sezonu 10. bitirdi ve ligde kalıcı olmayı başardı. Krasnodar, yaptığı kaliteli transferlerle son yıllarda üst sıralarda yer alarak Avrupa kupalarında da boy göstermeye başladı.

Karadeniz kıyısında

Kulüple aynı isme sahip olan Krasnodar şehri, Rusya’nın güney batısında bulunuyor. Karadeniz’e kıyısı olan şehir, Türkiye’ye en yakın Rus kentlerinden biri konumunda. İstanbul’dan bu şehre yapılan uçak yolculukları yaklaşık 2 saat sürüyor.

Müthiş arena: Krasnodar Stadyumu

Krasnodar Stadı’nın yapımına 2013 yılında başlandı. Türk müteahhit firması Este İnşaat’ın üstlendiği yapım çalışması 3 yıl sürdü. Kolezyum (Roma İmparatorluğu döneminde gladyatörlerin dövüştüğü arena) şeklinde tasarlanan stat, kapılarını 9 Ekim 2016’da açtı.

Müthiş mimarisi ve özellikleriyle sadece Rusya’nın değil, Avrupa’nın da en iyi statlarından biri konumunda. İç kısımda tribünlerle çatı arasında stadı tamamen çevreleyen LED ekranı, ısıtmalı seyirci koltukları, dışarıda sıcaklık -25 dereceyken içeriyi +10 derece yapan ısıtma sistemi, soyunma odalarındaki sauna ve hamamlarıyla 34 bin kişilik Krasnodar Stadı tam anlamıyla burada maç izleyen seyircileri ve sahaya çıkan futbolcuları kendine hayran bırakıyor.

Kolay lokma değiller

Rus ekibi takım oyunu konusunda son derece başarılı. Her bölgede kaliteli isimlere sahip olan Krasnodar, kesinlikle hafife alınacak bir takım değil...

Takımı 47 yaşındaki Igor Shalimov çalıştırıyor. Shalimov aslında geçici olarak bu göreve getirilmişti ancak aldığı başarılı sonuçlar sonrası kalıcı oldu. FK Krasnodar, genel olarak 4-2-3-1 taktiğiyle mücadele ediyor.

Ortada Kabore, 18’lik genç yıldız Kouassi Eboue, Mamaev ve Gazinskiy değişerek forma giyiyor. Ancak Mamaev, menisküs ameliyatı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kaldı. 28 yaşındaki oyuncunun bu ayın sonunda çalışmalara başlaması bekleniyor. Kanatlarda ve forvet arkasında ise Joaozinho, Bystrov, Laborde, Wanderson, Pereyra ve Torbinski dikkat çeken futbolcular. Forvette Smolov, takımın en skorer ismi.

18 maçta 15 gol atan Smolov hem hava toplarında etkili, hem de ceza sahası içerisinde çok tehlikeli. Savunmada ise Granqvist ile Sporting’den transfer edilen Naldo iyi uyum yakaladı. Takım oyunu konusunda son derece başarılı olan Krasnodar, hafife alınmamalı.

Mart’a kadar lig maçları yok

Fenerbahçe’nin bu eşleşmede çok önemli bir avantajı var. Bu da Rusya Ligi’ne verilen ara. 5 Aralık’ta ilk yarısı tamamlanan ligin ikinci devresi 3 Mart’ta başlayacak. Bu durum, Avrupa’da mücadele eden Rus takımlarını fazlasıyla zorluyor. Geçtiğimiz sezon Lokomotiv Moskova, Fenerbahçe karşısında bunun sıkıntısını yaşamıştı. 16 Şubat’ta temsilcimizle oynayacağı maça kadar Rus ekibinin resmi bir karşılaşması olmayacak. Dezavantajımız ise maçın oynanacağı şubat ayında geceleri sıfırın altında seyreden hava
sıcaklıkları.

Haberin Devamı
YORUM YAZ