MENÜ

Fenerbahçe'de Final-Four hesapları

Fenerbahçe, Olympiakos’u yenip kalan 7 hafta öncesi ilk dörtteki yerini sağlama alırken, Final-Four öncesi de saha avantajını eline geçirme yolunda önemli bir engeli aştı. Kanarya, şimdi Olympiakos’u da geçmenin hesaplarını yapacak.

Fenerbahçe'de Final-Four hesapları

Fenerbahçe, Olympiakos karşısında son periyotta 11 sayı geri düşmesine rağmen müthiş bir geri dönüşe imza atarken, Euroleague’de ilk 4 sıra için yerini sağlamlaştırdı. Bogdanoviç’in kariyer rekoru kırdığı maçta, Datome de eski günlerinden resital sunarken, gecenin tek eksiği Olympiakos’a karşı ikili averaj üstünlüğünün ele geçmemesi oldu. Euroleague’de normal sezonun bitimine 7 hafta kalırken, 4. sıradaki Fenerbahçe’nin en yakın takipçisi Panathinaikos’la bir galibiyet, bir de ikili averaj üstünlüğü bulunuyor. Kalan 7 haftada 4 maçı İstanbul’da oynayacak olan Sarı-Lacivertliler’in, daha zor maçları bulunan Panathinaikos’tan 2 fazla yenilgi alma ihtimali az görünüyor.

Fikstürü kolay

Normal şartlar altında Kanarya’nın 4, Panathinaikos’un da sezonu 5. sırada bitirme olasılığı yüksek. Bu sıralama gerçekleşirse, Sarı-Lacivertliler, Play-Off’u Atina ekibiyle oynayacak ve 5 maçın 3’ünü İstanbul’da yapacak. Ancak Kanarya, 3. sıradaki Olympiakos’a da yetişebilir. İki takım arasındaki galibiyet farkı 1. Ancak ikili averaj Pire ekibinde. Bu nedenle, Fenerbahçe’nin, rakibinden 2 fazla galibiyet alması gerekiyor. Kalan maçlara baktığımızda Yunan ekibi, Maccabi, Kızıl Yıldız, Anadolu Efes ve CSKA gibi zorlu deplasmanlara çıkacak. Evinde de Real Madrid’i ağırlayacak. Kağıt üstünde Olympiakos’u daha zor bir fikstür bekliyor. Sarı-Laciertliler, üçüncü sıraya yükselirse, Panathinaikos’tan da kurtulmuş olacak.



Haberin Devamı
YORUM YAZ