MENÜ

Beşiktaş çeyrek final biletini hedefliyor

Siyah-Beyazlılar, Avrupa Ligi son 16 Turu’nda Yunanistan şampiyonu Olympiakos’la eşleşti. İlk maça 9 Mart’ta deplasmanda çıkacak olan Beşiktaş’ın yıldızları, bu mücadeleden avantajlı skorla ayrılıp 16 Mart’taki rövanşta Vodafone Arena’da çeyrek final biletini almayı hedefliyor.

Beşiktaş çeyrek final biletini hedefliyor

Yunanistan’ın en başarılı takımı olarak dikkati çeken Olympiakos, bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan başladı. Kırmızı-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Beşiktaş’ın Avrupa Ligi son 32 turunda devre dışı bıraktığı İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva’ya elendi. Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda Portekiz’den Arouca’yı geçerek gruplara kalan Olympiakos, APOEL, Young Boys ve Astana’nın bulunduğu B Grubu’nu 2. sırada bitirerek son 32 turuna yükseldi. Bu turda Osmanlıspor ile karşılaşan Olympiakos, sahasındaki ilk maçta 0-0 berabere kaldığı rakibini Ankara’daki müsabakada 3-0 yenerek adını son 16 turunda yazdırdı.

Altın sezonu 99 yılı

Avrupa kupalarında 1958-59 sezonundan beri yer alan Yunan ekibi, tarihinin en büyük başarısına 1998-99 sezonunda ulaştı. 1998-99’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkan Olympiakos, aynı turnuvada 6 kez de son 16 takım arasına girmeyi başardı. Kırmızı-Beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’nde ise bu sezonla beraber 4. kez son 16 turuna kaldı. Olympiakos, 1989-90, 2004-05 ve 2011-12 sezonlarında Avrupa Ligi’nde son 16 takım arasında yer aldı.

Rekorların takımı...

Atina’da 1925 yılında kurulan Olympiakos, Yunanistan Ligi’nin en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor. Maçlarını 32 bin 115 kişilik Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynayan Kırmızı-Beyazlı takım, Yunanistan liginde 43 kez şampiyonluk yaşadı. Olympiakos, son 6’sı üst üste olmak üzere geride kalan 20 yılda 18 kez ligi zirvede bitirdi. Yunanistan Kupası’nı 27 kez müzesine götüren dev kulüp, bu alandaki rekorun da sahibi.

Ligde farkla zirvede

Olympiakos, 21. haftası geride kalan Yunanistan Süper Ligi’nde açık ara lider durumda bulunuyor. Ligde ikinci sırada yer alan Panionios’un 10 puan önünde 51 puanla zirvede yer alan Olympiakos, oynadığı maçlardan 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı. Olympiakos, ligde oynadığı maçlarda rakip fileleri 43 kez havalandırırken, kalesinde ise 10 gol gördü.

Beşiktaş’a kaybetmişti

Türk ve Yunan takımları Avrupa kupalarında daha önce 21 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 9’unu Türk, 5’ini Yunan ekipleri kazandı, 7 karşılaşma da berabere bitti. Olympiakos ise Türk ekipleriyle 5 maç yaparken, sahadan ikişer kez galibiyet ve yenilgi, bir kez de beraberlikle ayrıldı. Sezon öncesinde Beşiktaş ile Olympiakos arasında Vodafone Arena’da oynanan hazırlık maçını Kartal 1-0 kazanmıştı.


UEFA açıkladı! Beşiktaş tutulamıyor...


Kadrosunda tanıdık isimler var

Kara Kartal’ın rakibinin kadrosunda Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Yunan ekibinin kadrosunda daha önce Trabzonspor’da forma giyen Paraguaylı golcü Oscar Cardozo ve Alman futbolcu Marko Marin’in yanı sıra Sivasspor’da görev yapan Fransız savunmacı Manuel da Costa da bulunuyor.

Rakip oldukça iddialı

Yunanistan temsilcisi Olympiakos’tan, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Beşiktaş eşleşmesiyle ilgili olarak ilk açıklama geldi. TRT Spor’a konuşan Kırmızı-Bıyazlılar’ın yöneticisi Konstantinos Vernikos, “Beşiktaş ve Olympiakos arasındaki ilişkiler çok iyi durumda. Kendileriyle hazırlık maçı da oynamıştık. Umuyorum iyi bir maç olacak. Beşiktaş’ın Ricardo Quaresma gibi çok önemli bir oyuncusu var ama turu geçecek tarafın Olympiakos olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu adama dikkat!

Yunanistan devi Olympiakos’un kadrosunde en dikkat çeken isim olarak ön plana Norveçli golcü Tarik Elyounoussi çıkıyor... 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon takımına 25 maçta 5 gollük katkı sağlarken son 32 turunda Kırmızı-Beyazlılar’ın Osmanlıspor’u 3-0’lık skorla geçtiği maçta da 1 gol atmayı başardı. 1,75’lik futbolcu özellikle bire bir pozisyonlardaki başarısıyla dikkat çekerken bitirci vuruşlarıyla da adından söz ettiriyor.


'Beşiktaş'ı bekleyen tehlike!'




Haberin Devamı
YORUM YAZ