MENÜ

Ali Şaşal Vural: İlk şampiyonluğu Sivasspor'da yaşamak istiyorum

TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor’un kalecisi Ali Şaşal Vural, şampiyonluğun favorisi olduklarını ve kırmızı-beyazlı ekipte kariyerindeki ilk şampiyonluk sevincini yaşamak istediğini söyledi.

Ali Şaşal Vural: İlk şampiyonluğu Sivasspor'da yaşamak istiyorum

Altay ve Eskişehirspor formalarını giydikten sonra bu sezon başında kırmızı-beyazlı ekibe transfer olan 27 yaşındaki Ali, Sivasspor forması altında son 10 lig maçındaki performansıyla dikkati çekiyor. Ligin en az gol yiyen 2. takımı Sivasspor’un başarılı eldiveni Ali, forma şansı bulduğu maçlarda kalesinde 6 gol gördü.

Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonluk hedefledikleri lige kötü başladıklarını ancak sonradan bu durumu toparladıklarını belirterek, Sivasspor’un büyük camia olduğunu ve iyi gittiklerini ifade etti.

Teknik direktör Mesut Bakkal’ın kendisine ilk olarak ligin 12. haftasındaki Eskişehirspor maçında forma şansı verdiğini ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığını anlatan Ali, performansının yükseldiğini vurguladı. Sivasspor’un ligde şampiyonluktan başka bir şey düşünmediğine işaret eden Ali, şunları söyledi:

"Şampiyonluk erken bir kelime. Tabiri caizse kurtlar arkamızda. Çember geniş ama gitgide daralacağına inanıyorum. Bazı takımların geride kalacağına inanıyorum. Biz iyi bir ivme yakaladık ve kendimize güveniyoruz. Son 2 maçtır çok iyi futbol oynamıyoruz ama yüreğimizle kazanıyoruz. Bu lig de onu gerektiriyor; iyi futboldan öte yürek ve iyi mücadele gerektiren bir lig. Bu da şampiyonluğa oynayan bir takımın yapması gerekenlerden biri. Bu çemberde en yukarıda olmak istiyoruz."

Az gol yedikçe mutlu olduğunu anlatan Ali, başarısında takım arkadaşlarının katkısının da büyük olduğunu dile getirdi.

"Sivasspor’da şampiyon oldum, diyeceğim"

Hedefe adım adım ulaşacaklarını belirten Ali Şaşal Vural, şöyle devam etti:

"Gününde oldun mu kazanacaksın ve gününde olmak zorundasın. Yüreğini o anda sahaya vereceksin. Şampiyonluk erken ama şu anda içeriye girdik, adımımızı attık, buradan dışarı çıkmak istemiyoruz. Şampiyonluğun favorisi biziz. Bizden sonra Malatyaspor ve Eskişehirspor takımları geliyor. Kariyerimde ilk şampiyonluğu Sivasspor’da yaşamak istiyorum. Buraya geldiğim ilk günden beri şampiyonluktan başka bir şey demiyorum. Futbolu bıraktığımda, ’Ben Sivasspor’da şampiyon oldum’ diyeceğim. Bunlar çok önemli şeyler."

Teknik direktör Bakkal’ın göreve gelmesiyle Sivasspor’un yükselişe geçtiğini vurgulayan Ali, Bakkal’ın tecrübesini takıma yansıttığının altını çizdi.

Daha önce A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna çağrıldığını anımsatan Ali, yeniden bu şansı yakalamak için yoğun çalıştığını söyledi. Ligde sahalarında pazar günü Büyükşehir Gaziantepspor ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirten Ali, "İç sahada oynuyoruz ve kendimize güveniyoruz. Rakipler buraya korkarak ama daha konsantre geliyor, onun bilincinde iyi mücadeleyle kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final turunda yer aldıklarını hatırlatan Ali, taraftar desteğine daha çok ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ