MENÜ

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan 'Şikede Kumpas Davası' açıklaması

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şikede Kumpas Davası hakkında açıklamalarda bulundu. CNN Türk'e konuşan Kılıç, "Bunlar devletin içine sızanlar... Devlet olarak hepsinin üstüne gitmemiz gerekiyor. Zarar verenler tabii ki bunun bedelini ödeyecek" dedi.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan 'Şikede Kumpas Davası' açıklaması

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı ve gündemi değerlendirdi.

Çağatay Kılıç'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bedelini ödeyecekler"

FETÖ'yle mücadelenin nasıl yapıldığını Türkiye'de şu anda herkes görüyor. Dolayısıyla bu topyekün bir mücadeledir. Sporun içerisindeki birtakım unsurlara da bulaşmış olabilirler bunlar. Emniyetin, Adalet Bakanlığının içerisinde, yargı camiasının içerisindeki belli yerlere bulaştıklarını biliyoruz. TSK'nın belli noktalarına sızdıklarını biliyoruz. Bunların uzantılarının spor camiasının belli bölümlerine de uzanmaya çalışmış olmaları mümkündür. Ama olayın temeli FETÖ ile mücadeledir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızın da bu noktadaki talimatları açıktır. Biz oradan aldığımız talimat ve bu noktadaki iradeyle, hiçbir şüphe bırakmaksızın bu yapılanmanın üzerine gidiyoruz. Özellikle 17 - 25 Aralık'tan sonra bu yapı ile mücadele içerisinde her şey açığa çıkarıldı. Ama 15 Temmuz'dan sonra daha fazla açığa çıkan şeyler oldu. Bir terör örgütü yapılanması içerisinde ülkesine karşı ihanetlerden söz ediyoruz. Dolayısıyla FETÖ ile topyekün mücadelede bunu değerlendirip, her açıdan üzerine gitmemiz gerekiyor. Onlar da bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler.

"Bir şekilde sızdılar"

Bunlar Emniyet Müdürlüğü'ne, Adalet Bakanlığı'na, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir şekilde sızdıklarını biliyoruz. 15 Temmuz gecesinden sonra daha çok açığa çıkan şeyler oldu. Tüm bunları FETÖ ile mücadele kapsamında değerlendirip üzerine gitmek gerekiyor.


Rus spiker: Fenerbahçeli taraftarlar bir şeye tepki gösteriyor ama anlamadım


"Bizde herkes konuşuyor. Sonu gelmiyor"

Futbol bir spor müsabakasıdır. Aynı zamanda bir birliktelik, beraberliktir. Sporun birleştirici yapısının ön plana çıktığı bir branştır. Şunu bilmemiz lazım; sahada farklı renklere gönül veren taraftarlar beraber olacaklar, takımlarını destekleyecekler, marş söyleyecekler, tezahürat yapacaklar... Futbol ayrıştırıcı bir yapı olarak ortay çıkarsa büyük hata yapılır. Federasyonun da bu noktada çalışmaları var. Kulüp başkanları ve yöneticiler, camialarının delegeleri tarafından seçilen kişiler. Ama sorumlulukları var. Hem kendi camialarına karşı hem de seçilmiş olmakla beraber Türk sporuna, Türk futboluna karşı. Yöneticiler, maçlardan hemen sonra duygu yapısının en üst seviyede olduğu noktada açıklama yapmasınlar, bizim geleneklerimizde de vardır bu. Bir karar verilmeden önce bir düşünün, en azından bir zaman geçmesini bekleyin, yapacağınız açıklamayı da bu noktada yapmakta yarar var. Yurt dışından örnekler veriliyor. Ben sevmiyorum yurt dışından örnek vermeyi ama madem örnek veriyoruz. O zaman orada kimlerin konuşup konuşmadığına da bakalım. Sorumlu kişiler dışında kimse konuşmuyor. Bizde herkes konuşuyor. Burada bir yanlışlık var. Basına da burada bir eleştiri getiriyorum ben, 3 saat 4 saat süren programlar o öyle dedi bu böyle dedi bu doğru değil.


Advocaat gidiyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ