MENÜ

Tudor'un Beşiktaş'ı durdurma planı

Aslan’ın hocası Tudor, Beşiktaş derbisini kazanmak için idmanlarda her yolu deniyor. Dünkü çalışmada oyuncularını 4-4-2 düzenine göre hazırlayan Hırvat teknik adam, Semih’i sağ beke koyarak Babel’in etkinliğini azaltmak istiyor. Quaresma’ya özel önlem de yolda.

Tudor'un Beşiktaş'ı durdurma planı

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor, Beşiktaş derbisini kazanmak için antrenmanlarda her türlü formülü denerken, önceliği savunma hattına veriyor. İlk olarak Kartal’ı durdurup, kontralarla sonuca gitmeyi planlayan Hırvat hocanın tercihi şimdilik 4-4-2’den yana. Son antrenmanda öğrencilerini bu sisteme göre hazırlayan Tudor’un sağ bekte ise Semih’i denediği öğrenildi. Böylece savunma gücü yüksek futbolcusuyla Babel’i durdurmayı düşünen 38 yaşındaki çalıştırıcı, göbekte de Chedjou ve Ahmet Çalık ikilisini kullanmayı planlıyor. Hakan Balta’nın fiziksel durumuna göre Çalık’ı kesebileceği, hatta sol beke bile geçebileceği de gelen haberler arasında.

Wesley, Poldi’ye yakın...

Orta alanda Bruma, De Jong, Selçuk ve Yasin dörtlüsünü birbirine yakın olarak kullanmak isteyen Tudor, Sneijder’e ise Podolski’ye yaklaşması talimatını verdi. Buna rağmen Hollandalı yıldızın 90 dakikayı çıkarıp çıkaramayacağı meçhul. O nedenle Josue de aynı görev için hazırlanıyor. Ancak derbinin şampiyonluk yolunda son şans anlamına gelmesi sebebiyle, Sneijder’in sahada olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Metin Karabaş

MİNİ YORUM

Facia olur!

Semih çok iyi bir çocuk, liglerimizde böyle pırlantaya çok az rastlanıyor. Ancak ilk çıktığı maçtan bu yana kendisini futbol adına fazla geliştiremedi. Çok tecrübeli bir ismin yanında Galatasaray’da belki stoper oynayabilir. Bunun haricindeki mevkilerde ne yazık ki ben başarılı olacağını sanmıyorum. Galatasaray Teknik Direktörü Tudor belki de takımı yeni tanıyor, denemeler yapıyor. Dünkü antrenmanda Semih’i sağ bek oynatmış. Lütfen Florya personelinden biri bu sinir küpü hocaya cesaretini toplayıp Semih’ten sağ bek olamayacağını söylesin. Şayet Hırvat hoca düşündüğünü yaparsa gerçek anlamda facia olur. Kıpır kıpır ve tecrübeli Quaresma, pazartesi günkü maçta o koridoru bol gol pozisyonuyla süsler. 60-70’inci dakikalarda da Semih’i kırmızı kartla oyundan attırır!

Serdar Dinçbaylı

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Terim denemişti

İlk olarak kondisyon yüklemesi yapan Tudor’un diğer önceliği ise takım savunması oldu. Arayışlarını sürdüren Hırvat hoca, Semih’i verimli kullanmayı hedefliyor. Rize maçında Semih’i stoperde kullanan Tudor, onu son bölümde savunmanın soluna çekti. Bu değişikliği eleştirilen Tudor, derbide Semih’i sağ bekte kullanmaya hazırlanıyor. Aslında Semih için bu bölge çok da yabancı değil. Fatih Terim döneminde de zaman zaman bu bölgede oynayan Semih, özellikle hücuma katkısıyla dikkat çekmişti. Beşiktaş’ın kanatlarını fizik gücü yüksek bir isimle durdurmak isteyen Tudor, Semih’in hava topu hakimiyetinden de yararlanmayı planlıyor. Ama bir gerçek var ki, eğer Semih derbide savunmanın sağında kötü bir performans ortaya koyarsa, hem o hem de Tudor ağır eleştiriler alacaktır.

Metin Karabaş


Podolski’nin veda maçı

Haberin Devamı
YORUM YAZ