MENÜ

Şenol Güneş'ten Quaresma müjdesi!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynayacağı Hapoel Beer-Sheva karşılaşması öncesi teknik direktör Şenol Güneş ve futbolculardan Necip Uysal açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten Quaresma müjdesi!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve futbolculardan Necip Uysal, yarın UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Hapoel Beer-Sheva maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güneş, yarın ki maçta Mitrovic ve Adriano'nun forma giyemeyeceğini, Ricardo Quaresma'nın ise herhangi bir problemi olmadığını belirtti.

Necip Uysal'ın açıklamaları:

Yaşadığım sakatlıktan sonra uzun bir süre forma giyemedim ancak antrenmanlara sürekli katıldım. Rakibimiz kim olursa olsun ona göre hazırlanıyoruz.

Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

Burada turu geçmek zorundayız. Avantajımızı oynayacağımız futbolla süredürmek istiyoruz. Turu geçmemiz ülke puanı açısından da önemli. Diğer temsilcilerimiz de turu geçebilir. Baskıyı iyi yapabilir ve kontrolü tutabilirsek, iyi bir sonuç alacağız.. Umarım iyi bir sonuçla ayrılırız. Umarım 3 takımla son 16'ya kalarak Türkiye için güzel bir başarı elde ederiz.

Mükemmel değiliz, abartılacak bir oyun oynamıyoruz; ama işimizi ciddi yapmaya çalışıyoruz. Antrenmanda bile kazanmak istiyoruz. Bizim çizgimiz bu ama zaman zaman sapmalar olduğunda rakiplerimiz cezayı kesiyorlar bize. Ülkemizde malesef kendi gerçeklerimizin dışında çıkıyoruz. Övgüler ve eleştiriler eşit uzaklığımızda olmalı. Oynadığımız oyunun karşılığını almak istiyoruz. Bu karşılığı alınca mutlu oluyoruz. Kötü sonuç olunca eleştiri olacaktır gayet normaldir. Bravoyu bazen fazla söylüyoruz.

Hem oyuncu hem takım olarak değişmek zorundayız. Rakibe göre değişiklik yapıyoruz. Yarın belki bir kaç oyuncu değişecektir. hazırlık döneminde bir çok oyuncu bizimle değildi. Genel olarak oyun düzenimiz var.

'Savunma yapmayız'

Genelde savunma yaptığımız maç sayısı azdır. Şampiyon olmak isteyen bir takımız ve bunu rakiplerimize göstermek zorundayız. Ancak bazı maçlar vardır bunu gerçekleştiremeyebilirsiniz. Taktik anlayış ve beceri bir araya geldiği zaman başarılı oluyorsunuz zaten. Takımımızda kadroya giremeyen birçok oyuncu var.

'Quaresma'nın bir şeyi yok'

Sürekli aynı ilk 11'de oynamak da, sürekli değişiklik yapmakta yanlış. Sakatlıklar ve formsuzluklar zaten oluyor. Buna göre değişiklikler yapılır. Bende oynayan her oyuncunun çıkıp oynaması gerek. Bazı oyuncuları hiç görme şansı olmadı. Ancak mücadele ettiğimiz kulvarlar var. Quaresma’nın bir sorunu yok ama Mitrovic yarın ki maçta yok. Adriano yok. Kasığında ağrısı var.

Biz büyük takımız. Büyük takımda her yerde en iyi şekilde oynamak zorundayız. Maç kaybedince daha kötü oynamadık ki. Taraftarımız da takımımız da motivasyon için en iyisini yapsın. Örnek bir taraftara sahibiz. Beşiktaş camiası ve taraftarı çok yaratıcı.

'Yedek diye bir oyuncum yok'

Yarın sahaya süreceğim oyuncular iyi oyuncular ki sahada yer alacaklar. 3-4 oyuncuda değişiklik yapmak durumunda kaldık. Bende yedek diye bir oyuncu yok. Az forma şansı bulan oyuncular var. Gökhan, Aras, Rhodolfo... Çok iyi çalışıyorlar ama nerede oynuyorlar? Kupada... Bir sürü zorluklar var. Ciddi bir iş yapıyoruz ve büyük sorumluluklar var. Kadro yapmak zor iş. Ben de günlerce düşünüyorum son anda karar veriyorum. 1 haftada düşünsem, son anda kararım değişebiliyor. Siz istediğiniz gibi yazabiliyorsunuz... O zaman hocaya gerek yok...

Haberin Devamı
YORUM YAZ