MENÜ

Yoksulluktan dünya şampiyonluğuna!

Diyarbakır Özel Bilfen Okulları’nın ücretsiz eğitim desteği verdiği sporcular Türkiye ve dünya şampiyonluklarına varan başarılar elde ediyor. Ayrı ayrı hikayeleri olan sporcuların ortak özelliği yoksul ailelere mensup olmaları...

Yoksulluktan dünya şampiyonluğuna!

Diyarbakır’da geçen yıl faaliyet göstermeye başlayan Bilfen Okulları,sporda gösterdiği faaliyetlerle dikkat çekiyor. Çeşitli spor branşlarından öğrencileri bünyesine alan okul,terör mağduru,yoksul ve dar gelirli ailelere mensup bu çocukları özel eğitimle hazırlıyor. Haftanın belirli günlerinde okulda çeşitli branşlarda milli antrenörler tarafından dersler verilirken,bu sporculardan 9’ü şu ana kadar yurt içinde ve içinde önemli başarılara imza attı. Bu sporcular,Türkiye ve Dünya şampiyonluklarına kadar büyük başarılar kazandı.

GÜNDÜZ EĞİTİM VE SPOR,AKŞAM KAPICILIK

Her birinin ayrı bir hikayesi ve dramı var. Karatede defalarca Türkiye şampiyonu olarak milli takımlara seçilen Zeynep ve Amin Akçakmak kardeşler,geçimini bina kapıcılığı yaparak sağlayan bir babanın evlatları. Akçakmak kardeşler,okul ve sporun dışındaki zamanlarda babalarına yardım ederek binada çalışıyor. Bilfen Okulları spor antrenörleri tarafından keşfedilen ve tam burslu olarak okutulan Akçakmak kardeşler kısa sürede büyük başarılara imza atarak önemli sporcular haline geldi.

Yoksulluktan dünya şampiyonluğuna


GÖRME ENGELLİLERDEN BİR İLK

Son olarak rekor kırıp Türkiye şampiyonu olan atıcı Esin Akgün,yoksul ve mağdur olan aynı zamanda da atıcılıkla uğraşan bir aileye mensup. Akgün’ün ailesinin tamamına yakını ya ya antrenör ya da sporcu. Karate,judo,wushu,atletizm,atıcılık,satranç,jimnastik gibi bir çok branşta faaliyet gösteren sporcular arasında engelliler de var. Bilfen Okulları’nın sponsor olduğu Diyarbakırlı görne engelliler,Eskişehir’de yapılan Türkiye şampiyonasında 6 madalya kazanarak bölgede bu alanda bir ilke imza attı.

‘TERÖRLE DEĞİL SPORLA KONUŞULSUN’

Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç,bölgenin artık terör ve olumsuz olaylarla değil sporla gündeme gelmesini istediklerini söyledi. Karakoç,”Sporda kenti ve bölgeyi bilen uzman bir ekibimiz var. Bu çocukları tespit ediyor,keşfediyor ve biz de okulumuzun bünyesine alarak tam burslu eğitim veriyoruz. 2 yıl gibi kısa sürede Türkiye ve dünya şampiyonluğuna uzanan önemli başarılar kazanan sporcularımız oldu. Yarıdan fazlası genç olan bir nüfüsa sahibiz. Çocukları doğru yönlendirmek zorundayız.Diyarbakır ve bölgenin terörle,olumsuz olaylarla değil sporla ve sosyal projelerle gündeme gelmesini istiyoruz. Spora tam destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yoksulluktan dünya şampiyonluğuna

Haberin Devamı
YORUM YAZ