MENÜ

Milli sporcu Derya Can yeni rekor peşinde

Derya Can, buz altında yatay dalış rekorunu kırmak için Avusturya’da buzla kaplı gölde çalışmalarına devam ediyor.

Milli sporcu Derya Can yeni rekor peşinde

Derya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız sporcu Aurore Asso’ya ait olan 112,3 metrelik buz altında yatay dalış rekorunu kırmak üzere çalışma yaptıklarını söyledi.

Rekor denemesi için Avusturya’daki buzla kaplı Weissensee Gölü’nde çalışmalarını sürdürdüğünü, 24 Şubat’ta yapacağı denemeyle tek nefesle buz altında yatay mesafe kat ederek 112 metreyi geçmeye çalışacağını dile getiren Derya, buz kalınlığının 30 santimetre olan göldeki su sıcaklığının ise 1-2 derece civarında olduğunu belirtti.

Çalışmalara eğitmeni Adnan Yanbay ile devam ettiğini, günde 20 dakika suda antrenman yaptığını ifade eden milli sporcu, buz altındaki güvenliğinin ise eşi Tayfun Göçen ve dalış sporcusu Hamdullah Aras tarafından sağlandığını kaydetti.

Daha önceki rekorlarını da soğuk su şartlarında gerçekleştirdiğini anlatan Derya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metabolizmam soğuk suya alıştı, rekor gününe kadar bunu kaybetmemem lazım. 111 metre ve 94 metre rekorlarımı da soğuk su şartlarında yapmıştım. Soğuk hava ve su şartları, nefes tutmayı aşırı zorlayan faktörlerdir ama ben çok azimli bir sporcuyum, bunların üstesinden daha önce geldim, bundan sonra da geleceğim."

"Bayrağımızı dalgalandırmaya devam etmek istiyorum"

Derya, Türkiye’nin güzel haberler duymaya ihtiyacı olduğunu düşündüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Buz altı yatay dalış rekorunu kırmak ve Türkiye’ye armağan etmek istiyorum. Resmi olarak dünyanın en derine dalan kadınıyım, bunun üzerine yabancı bir sporcuya ait buz altında yatay dalış rekorunu da bırakmak istemedim. Bu rekoru da ülkeme getirip yüce bayrağımızı dünyada dalgalandırmaya devam etmek istiyorum."

Derya, rekor denemesi kapsamında buzun 1,5 metre altından 112,3 metreden daha uzun süre paletle yüzmeyi deneyeceğini, bu sırada Guinness yetkililerinin de hazır bulunacağını aktardı. Milli sporcu Derya Can, aralık ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metre ve paletsiz değişken ağırlık ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye inerek dünya rekoru kırmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ