MENÜ

Avni Yıldırım nakavt ile kazandı!

Türk Boksör Avni Yıldırım Süper Orta Sıklet Gümüş Kemer maçında Belaruslu Aliaksandr Sushchyts ile karşılaştı. Avni Yıldırım müsabakayı nakavt ile kazandı.

Avni Yıldırım nakavt ile kazandı!

Milano’da muhteşem bir boks heyecanı yaşandı. Boksun yıldızlarının sahne alacağı dev organizasyonda Türk Boksör Avni Yıldırım WBC Süper Orta Sıklet Uluslararası Gümüş Kemer maçında Belaruslu Aliaksandr Sushchyts ile karşılaştı.

Robot lakaplı boksörümüz Avni Yıldırım,WBC Süper Orta Sıklette Uluslararası Gümüş Kemer Maçında Belaruslu rakibi Aliaksandr Sushchyts'yi ilk raundda yenerek kemerin sahibi oldu.

Maça fırtına gibi başlayan Avni, bugüne kadar hiçbir maçında nakavt olmayan Belaruslu boksör Sushchyts'ye de ilk yenilgisini tattırdı.

Avni Yıldırım kimdir? İşte bilinmeyenleri...


Ringlere yıldırım gibi düştünüz, siz kimsiniz Allahaşkına?

Aslen Sivaslıyım, 24 yaşındayım, 10 senedir boks yapıyorum. Profesyonel boksta Türkiye’nin tek temsilcisiyim şu an. Hafif ağır sıklette boks yapıyorum; 80 kg’yim, boyum 1.83.

Avni Yıldırım - Marco Antonio Periban maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Milleti utandırıp ödüller aldınız!

Evet 2 tane, profesyonel olarak 6 maç yaptım. İlk kemeri çıktığım 3. maçta aldım, George Beroshvili ile Antalya’daki (Şubat 2015) karşılaşmamdı, Dünya Boks Federasyonu’nun (WBC) Gençlik Kıtalararası Kemeri, diğeri de 6. maçımda, Miami’de (Ağustos 2015) Glen Johnson’ı yenerek aldığım Dünya Boks Federasyonu’nun (WBC) Gümüş Büyükler Kıtalararası Kemeri. Şimdi gözümü Dünya Şampiyonluğu’na diktim.

Dünya sıralamasında kaçıncısınız şu an?

26. sıradayım, ama 11 Ekim’de Almanya’da Berbard Don Fack ile oynayacağım maçı alırsam ilk 15’e yükseliyorum.

Dünya Şampiyonası’nda siz kimle maç yapmak isterdiniz?

Adonis Stevenson, Jean Pascal, Sergey Kovalev gibi isimleri çok isterim.

Dünya Şampiyonu olunca aşağı yukarı ne kazanacaksınız?

En kötü ihtimal; 2,3 milyon Dolar… Ama önemli olan kazanmak; para sonra gelir.

"İbrahim Tatlıses maddi manevi sponsorum"

İbrahim Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlıses de işin içine giriyor...

O da çok şans! Benim hocam Şahan Gökbakar’a ders veriyordu, bu vesileyle Şahan Abi’yle tanışıyorduk; bir gün onunla Seyrantepe Tatlıses Kebap’tayken Ahmet Tatlıses’le tanışma fırsatım oldu.

Hayatınızda çok acayip tesadüfler var!

Tanıştıktan sonra hayranlığım oluştu ona karşı, ağır abi, reis gibi mesela... Tabii onda da babası İbrahim Bey’den geçme bir yetenek var, keşfetmek gibi.

Tatlıses bu işin neresinde?

O ‘manevi destek veriyorum’ diye mütevazılık yapıyor ama maddi manevi sponsorumuz. 3’üncü maçtan beri hep yanımızda. Hatta beni İbrahim Bey’le de tanıştırdı, Miami’deki maçımda benim hakkımda 3 tane tweet de attı.

"Ölümden korkmam"

Korktuğunuz olur mu ringte?

Hayır, ben korkmuyorum; çok korkusuzum gerçekten. Yumruklardan ya da hamlelerden kaçmıyorum; Türk olduğuma zaten inanmıyorlar; Meksikalı ya da Amerikalı diyorlar.

Size ‘bu maçtan sonra öleceksin’ deseler...

Ölümden korkmam! O kadar söyleyeyim. Ahmet Öner’de beni çeken şey de bence o.

"Ringte olduğum sürece aşk yasak"

Ya aşk? Kızların ilgisi artmıştır!

(Gülüyoruz) Tabii arttı, özellikle Miami’deki maçta başarılı olduktan sonra. Şimdi bir de Miami’ye taşınıyoruz Ahmet Öner’le, ilgi daha da arttı tabii ki ama aşk yasak!

Aaa? Neden?

Boks bütün hayatımı kapsıyor, vakit yok; hayatında biri olunca ona istediğin gibi vakit ayıramazsın
ve sorun çıkar. Aşk aklındayken b

Haberin Devamı
YORUM YAZ