MENÜ

Karateciler Bulgaristan'da madalya mücadelesi verecek

Milliler, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 37 kategoride mücadele edecek.

Karateciler Bulgaristan'da madalya mücadelesi verecek

Türkiye, Bulgaristan’da düzenlenecek 44. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Avrupa Şampiyonası’nda 37 kategoride madalya için tatamiye çıkacak.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 17-19 Şubat’taki şampiyona için başkent Sofya’da bulunan Milli Takım, hazırlıklarını tamamladı.

Sofya’daki Armeec Arena’da düzenlenecek şampiyonada 33’ü ferdi, 4’ü takım olmak üzere 37 kategoride madalya dağıtılacak ve Türk Milli Takımı, bütün kategorilerde mücadele edecek. Şampiyonada ilk defa 21 yaş altı takım kata müsabakaları da yapılacak.

Türk Milli Takım Antrenörü Cengiz Çınar, alt yaş kategorilerinde yükselen bir grafiğe sahip olduklarını belirterek, "Dünyada ve Avrupa’da ilk üçün altına düşmedik. Üç aylık bir kamp programımız oldu. Bu süre içerisinde Balkan Şampiyonası’na da katıldık. Her ne kadar genel klasman şampiyonu olsak da bu şampiyonayı başarı değerlendirmesinde baz almadık. Bizim hedefimiz her zaman Avrupa oldu." ifadelerini kullandı.

Takıma yeni isimler katıldığını aktaran Çınar, "Yeni isimleri Türkiye ve Balkan şampiyonalarında görme fırsatımız oldu. Nasıl bir performans sergileyeceklerini merakla bekliyoruz. Çok iyi bir ekiple buradayız. Tecrübeli isimler var aramızda. Geçen yıl elde ettiğimiz 20 madalyanın üzerine çıkacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Teknik koordinatör İbrahim Ercin ise karatenin olimpiyat oyunları programına girmesiyle mücadelenin daha da arttığını vurgulayarak, aynı başarıları yakalayacaklarına inandığını kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ