MENÜ

(ÖZET) Galatasaray - Beşiktaş maç sonucu: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı Talisca'nın 47. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ve derbiden 3 puan çıkardı. Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle Galatasaray'la puan farkını 10, Fenerbahçe ile puan farkını 12, Medipol Başakşehir ile de 4 farka çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

(ÖZET) Galatasaray - Beşiktaş maç sonucu: 0-1

Süper Lig'in 22. haftası kilit bir maça sahne oldu. TT Arena'da oynanan derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı Talisca'nın golüyle 1-0 mağlup etti ve şampiyonluk yolunda zorlu bir virajı döndü.

Maçtan dakikalar şöyle;

Kritik Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakem Bülent Yıldırım'ım düdüğü ile başladı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını konuk ekip Beşiktaş geliştirdi. Sol kanatta topla buluşan Quaresma, rakibini çalımladı ve Talisca'ya pasını verdi. Talisca'nın ortasında Babel'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

Herkes penaltı sandı...

Galatasaray'da Bruma'nın başlattığı atakta Sneijder'in pasında Atınç'la Yasin Öztekin'in ikili mücadelesi sonunda top auta çıktı. Ceza sahasında Yasin'in yerde kaldığı pozisyonda herkes bir an Bülent Yıldırım'ın penaltı noktasını gösterdiğini sandı ama hakem aut atışı verdi.

Beşiktaş'ta Anderson Talisca, 22. dakikada Selçuk'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Galatasaray, Beşiktaş kalesinde baskıyı artırdı. 31. dakikada Sneijder'in ortasında arka direkte boş durumda bulunan Yasin Öztekin topu ıskaladı ve net bir pozisyondan yararlanamadı. Galatasaray, karşılaşmadaki ilk isabetli şutunu 32. dakikada Podolski ile çekti.

37. dakikada Galatasaray'da Selçuk İnan, hava topunda Cenk Tosun'a yapmış olduğu faul sonrasında sarı kart gördü.

43. dakikada Beşiktaş, kısa paslarla Galatasaray yarı sahasına yerleşti. Quaresma'nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Anderson Talisca'nın şutunu kaleci Muslera kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Galatasaray ilk yarıda alışılmış taktiğin dışında bir formatla sahaya çıktı. Beşiktaş ataklarında 5'li savunmayı tercih eden Tudor, ataklarda ise 3'lü savunmaya döndü. Beşiktaş ise her zamanki taktiğiyle saha çıktı. Galatasaray defansına kalabalık futbolcularla baskı yapan Siyah-Beyazlılar, Galatasaray'ın oyunu kurmasına izin vermedi.

(ÖZET) Galatasaray - Beşiktaş maç sonucu: 0-1



İkinci yarı Bülent Yıldırım'ın düdüğü, Galatasaray'ın vuruşu ile başladı.

İkinci yarı golle başladı!

46. dakikada sağ kanatta Talisca yerde kaldı ve Bülent yıldırım faul kararı verdi. Topun başına geçen Brezilyalı yıldızın vuruşu baraja açarptı ve ağlarla buluştu. Beşiktaş ikinci yarıya adeta 1-0 önde başladı.

59. dakikada Galatasaray, ikinci yarıdaki ilk şutunu çekti. Bruma'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruş, kaleci Fabri'de kaldı. 60. dakikada Selçuk İnan oyundan çıktı ve yerine Tolga Ciğerci girdi. Beşiktaş'ta 66. dakikada Gökhan Gönül sakatlandı ve oyundan çıktı, yerine ise Andreas Beck girdi.

71. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullanmış olduğu serbest vuruşta Cenk Tosun kafa vuruşunu yaptı ancak top auta çıktı. Siyah-Beyazlılar'da Talisca oyundan çıkarken yerine Tolgay girdi.

75. dakikada İgor Tudor, iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Sneijder ve Yasin oyundan çıkarken, Eren ve Garry Rodrigues oyuna girdi.

Podolski net golü kaçırdı!

82. dakikada sol kanattan Carole'ün yapmış olduğu ortada Atınç'tan seken top Podolski'nin önünde kaldı. Alman golcünün şutu üstten auta gitti ve Galatasaray net gol pozisyonundan yararlanamadı.

83. dakikada Oğuzhan oyundan çıktı ve yerine Gökhan İnler girdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, derbide Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ 11'LER:

GALATASARAY:
Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Chedjou, Carole, Selçuk , De Jong, Yasin, Sneijder, Bruma, Podolski
Yedekler: Cenk, Ahmet, Eren, Rodrigues, Tolga, Josue, Sabri
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun
Yedekler: Tolga, Beck, Mitrovic, Gökhan İnler, Tolgay, Ömer, Aboubakar



Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında derbi maçta Galatasaray’a konuk olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, ligde görev verdiği ideal 11’ini zorlu müsabakada sahaya sürdü.

Son maçlarda cezalı ve sakat oyunculardan dolayı farklı isimleri oynatmak zorunda kalan Güneş, UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile oynanan rövanş maçında dinlendirdiği bazı oyuncuları derbi maçta görevlendirdi. Hapoel Beer-Sheva ile yapılan ikinci maçta forma giymeyen Atiba Hutchinson, diğer lig karşılaşmalarında olduğu gibi savunmanın önünde oynadı.

İsrail temsilcisi karşısında yedek başlayıp sonradan oyuna dahil olan Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun da derbi maçta ilk 11’de yer aldı. Atiba Hutchinson gibi Hapoel Beer-Sheva maçında oynamayan Gökhan Gönül de savunmanın sağındaki görevine döndü.

Atınç yine ilk 11’de

Şenol Güneş, savunmanın göbeğini son maçlarda olduğu gibi Marcelo Guedes ve Atınç Nukan’dan oluşturdu. Dusko Tosic’in cezası ve Matej Mitrovic’in de sakatlığında Atınç, Galatasaray derbisinde de oynama fırsatı buldu. Beşiktaş’ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca ve Ryan Babel ilk 11’de görev yaptı.

Adriano da takımdaki yerini aldı

Sakatlığı nedeniyle Avrupa Ligi maçında kadroda yer almayan Adriano Correia da takımdaki yerini alabildi. Tecrübeli futbolcu, savunmanın solunda takımına destek vermeye çalıştı.

Mitrovic kadroda

Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta sakatlanan ve son iki karşılaşmada görev alamayan Matej Mitrovic, sakatlığının geçmesinin ardından yedekler arasında kendine yer buldu. Beşiktaş’ta Mitrovic’in yanı sıra Tolga Zengin, Andreas Beck, Gökhan İnler, Tolgay Arslan, Ömer Şişmanoğlu ve Vincent Aboubakar yedek soyundu. Siyah-beyazlı takımda cezalı Dusko Tosic’in yanı sıra sakatlıkları süren Caner Erkin, Necip Uysal ve Demba Ba, kadroda yer almadı.

Beşiktaşlı taraftarlar ilk kez Türk Telekom Arena’da

Siyah-beyazlı taraftarlar, Türk Telekom Arena’da ilk kez takımlarını destekleme fırsatı buldu. Galatasaray’ın eski stadı Ali Sami Yen’deki birçok maçta takımlarının yanında olan Beşiktaşlı taraftarlar, deplasman yasağı nedeniyle bugüne kadar Türk Telekom Arena’ya gelememişti. Siyah-beyazlılar, sezon başında deplasman yasağının
kalkmasıyla zorlu derbi maçında takımlarına destek verme fırsatı yakaladı. Karşılaşma öncesinde her iki takımın taraftarları karşılıklı tezahüratta bulundu. Taraftarların zaman zaman küfürlü tezahürat yaptığı duyuldu.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray’ın kadrosunda değişiklikler dikkati çekti. Galatasaray’da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk 11’inde 4 değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor maçının başlangıç kadrosunda görevlendirdiği Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Sabri Sarıoğlu’nu bu kez tercih etmezken, yerlerine Lionel Carole, Bruma, Sneijder ve Hakan Balta’ya görev verdi. Sneijder, Hakan Balta ve Carole sakatlıklarının düzelmesinin ardından yeniden kadroya dönerken, disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma da tekrar şans buldu. Rodrigues, Sabri ve Josue yedek soyunurken, Linnes ise maç kadrosuna alınmadı.

Tudor, ilk kez taraftar önünde

Galatasaray’da Jan Olde Riekerink’in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena’daki siftahını ise Beşiktaş derbisiyle yaptı. Tudor, Beşiktaş’a karşı 3 haftada ikinci kez görev yaptı. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor’un başında Beşiktaş’ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray’la anlaşırken, 22. haftada bu kez sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş’ı ağırladı.

Muslera, Simovic’in rekorunu egale etti

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde görev alarak bir rekora da ortak oldu. Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruyarak, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıktı ve 27 yıldır Zoran Simovic’e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçı oynayan yabancı oyuncu." rekorunu egale
etti.

Derbi karşılaşmasını Türk Telekom Arena’da izleyen Simovic, rekoruna ortak olan Muslera’ya müsabaka öncesi bir plaket takdim etti. Kulüp ikinci başkanı Cengiz Özyalçın ise hizmetlerinden dolayı Simovic’e plaket verdi. Öte yandan, Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş önünde kariyerinin 350. lig maçında sahada yer aldı.

Tribünler büyük ölçüde doldu

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş derbisine tribünleri büyük oranda doldurdu. Sarı-kırmızılı futbolseverler, karşılaşmayı izlemek için tribünlerdeki yerini alırken, statta yaklaşık 40 bin izleyicinin olduğu görüldü.

Basının ilgisi yüksek

Galatasaray-Beşiktaş derbisine medya mensupları büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı takip etmek üzere toplam 270 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı açıklandı. Maçı, Hollanda’da 1 ve Hırvatistan’dan 2 olmak üzere 3 yabancı basın mensubu da takip etti.

21 Yaş Altı Ligi’nde Galatasaray kazandı

Derbi müsabakası öncesi her iki takımın 21 Yaş Altı Ligi’ndeki karşılaşmasında gülen taraf Galatasaray oldu. Florya Metin Oktay Tesisleri’de gerçekleştirilen maçı Galatasaray, 16. dakikada penaltıdan Berk İsmail Ünsal ve 77. dakikada Ali Ülgen’in golleriyle 2-0 kazandı. Beşiktaş ise Şiyar Kepir ve Muhammed Enes Durmuş’un kırmızı kart görmeleri nedeniyle müsabakayı 9 kişi tamamladı.

Galatasaray’ı taraftarlar uğurladı

Müsabaka öncesi Galatasaray takımını taraftarlar, tezahüratlarla stada uğurladı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nden Türk Telekom Arena’ya hareket eden sarı-kırmızılı kafileyi bekleyen taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak moral vermeye çalıştı.

Metro seferlerinde aksama

Müsabaka öncesi taraftarların meşale yakması nedeniyle metro seferlerinde aksama yaşandı. Stada gitmek üzere toplu halde Mecidiyeköy’de toplanan taraftarların metroya girişte meşale yakmaları soruna neden oldu. Yoğun duman nedeniyle Mecidiyeköy durağında yolcu girişi bir süre durdurulmak zorunda kalındı.

15 Temmuz şehitlerinin çocukları seremonide

Derbi karşılaşmasına Galatasaray ve Beşiktaş oyuncuları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların çocuklarıyla birlikte çıktı. Seremoniye şehit çocuklarıyla birlikte çıkan futbolcular, üzerinde, "15 Temmuz’u unutmayacağız" yazılı pankart taşıdılar. 15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, FETÖ
tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi bir kez daha hatırlatıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ