MENÜ

Satrançta Türk büyükustaların sayısı artıyor

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, son yıllarda proje ve etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirdikleri stratejik hamlelerle hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Satrançta Türk büyükustaların sayısı artıyor

Gülkız Tulay, yazılı açıklamasında, Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo kentinde düzenlenen Büyükusta (GM) Turnuvası’nda, 2601 ELO performansıyla GM normunu alan Burak Fırat’ın başarısıyla gurur duyduklarını vurguladı.

Türk satranççıların başarılarıyla Türk milletine gurur yaşatmaya devam etiğini belirten Tulay, "Türkiye, dünya satrancında yükselişini sürdürüyor. Ülkemiz bir yıl içinde 3 büyükusta kazandı. Türk büyükustaların sayısı hızla artıyor ve Türk satrancının gücüne güç katıyorlar. Burak Fırat’ın başarısıyla 11 olan büyükusta sayımızın önümüzdeki günlerde daha da artacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geçen yıl iki kez büyükusta sevincini yaşadığını anlatan Tulay, şunları kaydetti:

"18 yaşında büyükusta Vahap Şanal ve 19 yaşında Batuhan Daştan ülkemizin büyükusta sayısını çift hanelere çıkardı. Bu yılın başında ise Burak Fırat, GM Turnuvası’ndaki yüksek performansı ile 11. büyükustamız oldu. Bir yıl içinde üç büyükusta kazanarak Türk satranç tarihinde eşine az rastlanır bir başarı elde ettik ve ülkemizin adını spor tarihine altın harflerle yazdırdık. Önümüzdeki süreçte büyükusta sevinçlerini yeniden yaşayacağımızı, satranç sporunun dünyadaki yükselişine, büyükusta sayımızın da eşlik edeceğine inanıyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ