MENÜ

ÖZET Akhisar Belediyespor - Çaykur Rizespor: 1-0

Süper Lig'de 13 ve 14. sırada yer alan Akhisar Belediyespor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor'u 6. dakikada Mustafa Yumlu'nun attığı golle 1-0 kazandı ve 3 maç aradan sonra galibiyetle buluştu.

ÖZET Akhisar Belediyespor - Çaykur Rizespor: 1-0

Süper Lig'de son 3 maçında galip gelemeyen Akhisar Belediyespor 20. hafta maçında Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Hikmen Karaman'lı Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Akhisar Belediyespor öne geçti. Sol kanattan Ömer Bayram’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde topa iyi yükselen Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

18. dakikada Özer Hurmacı’nın ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Gökhan Akkan topu kontrol etti. 19. dakikada Recep Niyaz’ın pasıyla ceza alanına giren Saadane, kaleciyle karşıya kaldı, Bora Körk yatarak topun sahibi oldu.

27. dakikada Çaykur Rizespor'da Kweuke sarı kart gördü. Tecrübeli isim, gelecek hafta Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.

38. dakikada Özgür Çek’in sol kanattan yaptığı ortada Kweuke, topu Dhurgham İsmail’e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Topu takip eden Kweuke’nin kafa vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Bora’da kaldı.

Müsabakanın ilk yarısını Akhisar Belediyespor 1-0 önde bitirdi.

Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çaldı ve ikinci yarıya ev sahibi Akhisar Belediyespor başladı.

65. dakikada Akhisar Belediyespor gole yaklaştı. Hızlı gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Sokol Cikalleshi hızla ceza alanına girdi ve pasını Özer Hurmacı'ya aktardı. Ancak Özer Hurmacı'nın penaltı noktası yakınından topun gelişine yaptığı vuruşu istediği gibi olmayınca Gökhan Akkan soluna giden topu kurtarmayı başardı.

68. dakikada bu kez Çaykur Rizespor gole yaklaştı. Ceza alanında Davide Petrucci'nin pasıyla topla buluşan Nosa Igiebor'un sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutu zayıf kalınca Bora Körk topu kurtarmayı başardı.

77. dakikada hızlı gelişen atakta Sokol Cikalleshi hızla ceza alanına girdi ve sağ çaprazdan topu kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Kalan dakikalarda Çaykur Rizespor, baskısını artırsa da golle buluşamadı ve Akhisar Belediyespor, 3 maç aradan sonra 3 puanla tanıştı.



Maçtan notlar

Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, geçen hafta deplasmanda oynanan Galatasaray maçında 6 gol yiyen kaleci Fatih'i 18 kişilik kadroya almadı, kaleyi Bora Körk'e teslim etti. Galatasaray randevusunda ilk 11'de görev yapan Orhan ve Hasan Ali'yi de tribüne gönderen Kafkas, Kofi Adu'yu ise yedek soyundurdu. Tecrübeli teknik adam, bu üç oyuncunun yerine ilk 11'de Aykut, Mustafa Yumlu ve Custodio'yu oynattı. Akhisar Belediyespor'da geçirdiği apandisit ameliyatı sonrası antrenman eksiğini gideremeyen yeni transfer Daniel Larsson da kadroda yer almadı. Bu arada iki sezon yeşil siyahlı formayı giydikten sonra geçen sezon başında Çaykur Rizespor'a transfer olan Mehmet Akyüz de Karadeniz ekibinde ilk 11'de sahaya çıktı. Akhisarlı futbolseverler ve eski takım arkadaşları golcü futbolcuya karşılaşma öncesi sıcak ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı yaklaşık bin Akhisar Belediyesporlu taraftar izlerken, Rize'den gelen 20 futbolsever de kale arkası tribününden takımını destekledi. Akhisar Belediyespor, bugüne kadar Çaykur Rizespor'u Manisa 19 Mayıs Stadı'nda hiç mağlup edemedi. Çaykur Rizespor'u 3 kez konuk eden yeşil siyahlılar 2 yenilgi,1 beraberlik elde etti.

Akhisar Belediyespor'un ara transferde Rodallega'ya karşılık Trabzonspor'dan renklerine bağladığı Mustafa Yumlu, yeşil siyahlı formayı giydiği ilk lig maçında gol attı. Takımını 1-0 öne geçiren golü kaydeden tecrübeli futbolcu büyük sevinç yaşadı. İlk yarıda Trabzon'da 9 lig, 6 kupa müsabakasında görev yapan Mustafa, kupadaki Ardahanspor ve Kızılcabölükspor karşılaşmalarında da gol atmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ