MENÜ

Sercan Yeşilova hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Sercan Yeşilova, babasının antrenörlüğünde başladığı teniste, Türkiye şampiyonluğunun ardından olimpiyatta zirveyi hedefliyor.

Sercan Yeşilova hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan işitme engelli sporcu 19 yaşındaki Sercan Yeşilova, babasının antrenörlüğünde başladığı teniste Türkiye şampiyonluğunun ardından gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti.

Yeşilova ailesi, işitme sorunuyla dünyaya gelen Sercan’ın tedavisi için çok sayıda doktorun kapısını çaldı. Doktorların "Konuşamaz" dediği oğulları için birçok hastaneye giden aile, işitme cihazı ve eğitimle çocuklarına bu yeteneği kazandırmaya çalıştı. Sercan, ailesinin de çabasıyla anlaşılır derecede konuşmaya başladı.

Tenis antrenörü olan baba Fuat Yeşilova, oğlu 7 yaşına geldiğinde onu da bu spora yönlendirmeye karar verdi. Babasıyla sürekli antrenman yapan ve engelinin etkisiyle denge sorunları yaşamasına rağmen katıldığı birçok turnuvada derece elde etmeyi başaran Sercan, son olarak 28-29 Ocak’ta düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Tenis Şampiyonası’nda tek ve çiftlerde birinci olarak ailesine büyük bir gurur yaşattı.

Sercan, şimdi de temmuzda Samsun’da düzenlenecek 2017 Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları’nda (Defolimpik Oyunları) şampiyon olarak Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

"Oğlumu spiker yapacağım"

Baba Fuat Yeşilova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun konuşamayacağını öğrenmesinin ardından doktora "Oğlumu spiker yapacağım." dediğini aktardı.

Çok uzun ve zorlu bir süreç geçirdiklerini, oğullarına yardımcı olabilmek için eşiyle birlikte eğitim aldıklarını belirten Yeşilova, "Oğlum bir yabancının Türkçe konuşması gibi konuşuyordu. Kelime ve bilgi dağarcığı yoktu. Bu nedenle çok çabaladık. Çocuğumuz konuşma yetisine ulaştı ve normal okula gönderdik." diye konuştu.

Oğlunun artık anlaşılır derecede konuşabildiğine işaret eden Yeşilova, işitme engelinin Sercan’da denge problemlerine de neden olduğuna değindi. Oğlunun tenise başladıktan sonra ilk zamanlarda koşmakta büyük sıkıntı çektiğini anlatan Yeşilova, şunları söyledi:

"Etrafımdan ’Boşuna uğraşıyorsunuz bundan tenisçi olmaz’ dediler. Ben de inatla çalışmaya devam ettim. Çok çalıştık ve belli seviyeye geldi. 2011’de Sercan 13 yaşındayken Türkiye Tenis Federasyonunun turnuvalarına katılmaya başladık. Bir arkadaşın vasıtasıyla İşitme Engelliler Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Şampiyonası’na katıldık. Orada da derece yaptı. Bunun ardından Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katıldık. Orada da güzel dereceler aldı."

Son olarak Türkiye İşitme Engelliler Tenis Şampiyonası’nda tek ve çiftlerde birinci olduklarını hatırlatan Yeşilova, Sercan’ın temmuzda Samsun’da yapılacak işitme engelliler olimpiyatına hazırlandığını ifade etti.

Sercan: "Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum"

Tenisin hayatında büyük değişiklikler yaptığını ve iyi olduğu zamanlarda kendini çok coşkulu hissettiğini dile getiren Sercan Yeşilova ise birçok zorluğa rağmen elde ettiği başarıdan mutlu olduğunu söyledi.

Başarıyı kolay elde etmediğini vurgulayan Sercan, "Hayatımda hiçbir şey kolay olmadı. Babamla yıllardır çalışıyorum. Tenis çok zor bir spor. Her sporcunun hedeflediği gibi olimpiyatlarda da şampiyon olmak istiyorum. Olimpiyatlarda şampiyon olarak Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum." şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ