MENÜ

Kayaklı koşucular EYOF'ta iddialı

Erzurum’da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) Türkiye’yi temsil edecek Kayaklı Koşu Milli Takımı, organizasyonda iyi derece elde ederek bu branşta ilk madalyayı kazanmayı hedefliyor.

Kayaklı koşucular EYOF'ta iddialı

Erzurum’da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) Türkiye’yi temsil edecek Kayaklı Koşu Milli Takımı, organizasyonda iyi derece elde ederek bu branşta ilk madalyayı kazanmayı hedefliyor.

Erzurum’da 11-18 Şubat tarihlerinde yapılacak EYOF 2017 için hazırlanan 8 kişilik Kayaklı Koşu Milli Takımı, Aşkale ilçesindeki Kandilli Kayak Merkezi’nde yoğun şekilde antrenmanlarına devam ediyor. Takım olarak ilk kez Türkiye’yi temsil etmek için organizasyona katılacak milli sporcular, yarışlarda madalya alabilmek için ter döküyor. Kayaklı koşu branş sorumlusu Ali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF 2017’nin Türkiye’de yapılacağından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kayaklı koşunun diğer branşlara göre zor bir spor olduğunu dile getiren Yılmaz, "Kayaklı koşu kondisyon ve güç isteyen bir branş. Çok iyi şekilde hazırlandık. Bir hafta önceden Norveç ve İsveç gibi kayak kültürü ileri seviyede olan ülkeler hem rakım hem de havaya alışmak için buraya gelerek antrenman yapıyor. Çünkü onlar sıfır rakımda çalışıyor. Burası ise bin 900 rakım." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye’ye gelen misafirlerin memnun şekilde ayrılmaları için federasyonun da güzel çalışmalar yürüttüğünü ve Erzurum’un bu organizasyon için hazır olduğunu aktardı.

Başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Yılmaz, "2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda (Universiad) başarılı olduk. Yarışlarda ilk 3 ve 5’e sporcular verdik. Burada da iyi dereceler yapmak için
uğraşıyoruz." dedi.

Norveç, İsveç ve Finlandiya gibi kayak kültürü çok iyi olan ülkelerle yarışacaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu ülkeler bizden biraz ilerideler ama biz de onlara yakınız. Altyapıdaki çocuklarımızdan gelecek için beklentimiz çok yüksek ve altyapımızı çok daha iyi hazırlıyoruz. Federasyonumuz her türlü imkanı seferber etmiş vaziyette. Hedefimiz kayaklı koşuda ilk 10’a girip madalya kazanmak. Rakiplerimizin bizden artıları fazla ama biz de yurt dışında ve yurt içi çalışmalarımızla onlara yakınız."

Aslan: "Hedefim bayanlar arasındaki en iyi dereceyi yapmak"

Milli takım sporcularından Melike Aslan, yaklaşık 8 yıldır kayak yaptığını söyledi.

Yarışmalara uzun süredir hazırlandıklarını dile getiren Melike Aslan, "Antrenmanlarımız çok iyi ve yorucu gidiyor. Hedeflerimize ulaşmak için efor sarfettik. Bu spora arkadaşımın tavsiyesiyle başladım. Hedefim şu ana kadar Türkiye’de bayanlar arasındaki yapılan en iyi dereceyi yapmak. Çok iyi çalıştık. İnşallah hedefim gerçekleşir." diye görüş belirtti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ