MENÜ

Şekip Mosturoğlu: Fenerbahçeli bir yönetici olarak bu özrü kabul ediyorum

Fenerbahçe asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu Fenerbahçe Tv'de, pazar akşamı oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mosturoğlu, "Fikret Orman özür diledi. Ben Fenerbahçeli bir yönetici olarak bu özrü kabul ediyorum" şeklinde konuşurken açıklamalarının sonunda "Benim de hatalarım olmuştur. Ben de özür dilerim " dedi.

Şekip Mosturoğlu: Fenerbahçeli bir yönetici olarak bu özrü kabul ediyorum

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu haftasonu oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor. Dün Vodafone ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde konuşan Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın ardından bugün de Fenerbahçe Kulübü asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu, derbiyi ve PFDK sevklerini değerlendirdi.

Bir Fenerbahçeli yönetici olarak Fikret Orman'ın özrünü kabul ettiğini belirten Mosturoğlu, "Ama camiam, taraftarlar ve Hasan Çetinkaya kabul eder mi bilemiyorum." şeklinde konuştu.

İşte Van Persie'nin savunması!

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamalrı şu şekilde:

"Temsilci, Tosic'i görmedi mi?"

TFF, TV programlarının, sosyal medyanın, kamuoyunun tepkilerine göre belirlemeler yapıyor. Tosic'e görüntüden ceza verilemez. Tosic'e temsilcinin raporuna yazılmışsa ceza verilir. 4. hakem, Tosic'in saha kenarında olduğunu uyardı. Temsilci bunu hiç mi görmedi? Tosic'in orada durması başka kavgalara sebep olurdu.

"Özrü kabul ediyoruz ama..."

Fikret Orman sevk edilmiyorsa, demek ki TFF, kupaya "Süt Kupası" denildiğinde değerinin düşmediğini düşünüyor. Fikret Orman dün özür diledi. Ben Fenerbahçeli yönetici olarak özrünü kabul ediyorum. Ama camiam, taraftarlar ve Hasan Çetinkaya kabul eder mi bilemiyorum.

"Görüntüleri delil olarak kullanabilmek için..."

Van Persie’nin pozisyonunda bence sarı karttan fazlası çıkmaz. Eğer TFF, 36’dan sevk etse görüntüleri delil olarak kullanamaz. Kullanamayacağı için de 41’den sevk ediyor. Emre Aşık ile Nobre arasında geçen bir hadise vardı. Uygun olmayan bir hareket yapmıştı Emre. Emre 3 maç ceza aldı Tahkim kaldırdı. Nouma’yı temsilci rapor etmişti. Emre’nin kafa kesme hareketi, Meireles’in pozisyonu. Görüntüler, hep tartışmalar neticesinde olacaksa farklı kararlar çıkar. Burada bir sistem eksikliği var. Başkan da görüntülerden sevk edilmişti. Cep telefonu kaydıyla disipline sevk yapılamayacağını Hukuk Kurulu bilmiyor mu? Bilmiyorsa burada bir eksiklik var. Sosyal medyadaki tartışmayla sevk yapılıyor. Van Persie’nin şu hareketi, sportmenliğe aykırı harekettir ve görüntüden sevk yapılamaz. Dil hareketiyle biten pozisyonu. Yan hakem kaç metre uzağında? 3-4 metreden görmüyor mu Van Persie’yi? Hakeme niye haber vermiyor? Hakem görmedi diyorlar, yan hakem de görmedi mi? Bu görüntüye bakarsanız 41. Maddeden de sevk edilemez. Hakem görmüyor deniliyor. Hakemin görmediğini net şekilde görebiliyoruz. Kamuoynun gördüğü birşeyin aksi kamuoyunu zedeler.

Volkan Demirel'i bekleyen tehlike!

"Görüntülerden van Persie'ye ceza verilemez"

Sevk maddesi 41 değil, 36 olmalıydı. Adaletin ayarını bozan uygulamalar var. Tartışmaya açık. Bu görüntüyü seyrettiğimde yan hakemin gördüğünü gördüm. Takdir kamuoyunun. FIFA’nın uygulamaları değil, keyfi uygulama varsa orası başka. Bu görüntülerden Van Persie’ye ceza verilemez.

"Bir sene önce aynı takımda oynadığı arkadaşına küfür ediyor"

Oyuncu kafa atıyor. Eski futbolcunuz, 1 sene önceki arkadaşına küfür ediyor, saldırıyor. Fenerbahçe diye mi? Bir sene önce aynı pozisyonda oynadığı arkadaşına küfrediyor.

"Şenol Güneş tekme tokat dövebilir mi?"

Şenol Güneş sadece Kjaer'e yaptığı hareketle sevk edildiyse bence ağır olmuş. Yardımcısı Tamer Tuna'ya yaptığı daha ağır Şenol Güneş'in Tamer Tuna'ya yaptığı hareket sportmenliğe aykırı değil mi? Yardımcısı diye tekme tokat dövebilir mi?


Ronaldinho Survivor'a mı katılacak?


"Ben de özür diliyorum"

Yönetici olarak benim de hatalarım vardır. Ben de Fikret Orman gibi hatalarımdan dolayı özür diliyorum



Haberin Devamı
YORUM YAZ