MENÜ

Adana'da bir ilk

2017 yılı Büyük Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonası Yüreğir’de gerçekleştirildi.

Adana'da bir ilk

Yüreğir Belediyesi 4-5 Şubat tarihilerinde büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Adana güreş’e doydu. Yüreğir'de sorunsuz ev sahipliği yaptık.'' diyerek misafirleri en güzel şekilde ağıladıklarını belirtti.

ŞAMPİYONA COŞKULU GEÇTİ

Hafta sonu Adana Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye Güreş Federasyonu bu yıl eski güreşçi Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın girişimleri ile Büyük Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nı Adana’ya verdi. Yüreğir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda olimpiyat ve dünya şampiyonu güreşçiler Adana'daydı. İl dışından gelen misafirleri sorunsuz bir şekilde ağırlayan ve uğurlayan Başkan Çelikcan ''Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında önemli bir organizasyon gerçekleştirdik.'' dedi.

ATASPORUMUZA DESTEK OLUYORUZ

Adana'da ilk defa böyle büyük bir spor organizasyonu gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Öncelikle organizasyonun kentimizde yapılması talebimizi geri çevirmeyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımız Sayın Musa Aydın’a teşekkür ediyorum. Girişimlerimizle bu hafta sonu Adana çok önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Biz de Yüreğir Belediyesi olarak ata sporumuz güreşe destek olduk. Bölgemizde gerileme dönemine giren güreş düzenlenen bu şampiyona ile eski parlak günlerine geri döneceğini ümit ediyorum. Umarım bu şampiyona bölgemizde sinerji ve motivasyon yaratır. Yüreğir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz. Biz Yüreğir Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Durumu iyi olan belediyelerimizde ata sporumuz güreşe destek olmalıdırlar. Bu güne kadar olimpiyatlarda kazanılan 39 madalyanın 29'u güreşte kazanılmıştır.'' şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLARI BAŞKAN ÇELİKCAN ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan şampiyonada birinci olan güreşçileri altınla ödüllendirildi. Birinci olan güreşçilere Cumhuriyet altını, ikinci olanlara yarım, üçüncü olanlar ise çeyrek altın taktı. Yüreğir'de ilk defa düzenlenen Büyük Erkekler Grekoromen Türkiye Şampiyonasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci olurken Ankara ASKİ ikinci ve Çaykur Rize Güreş Takımı üçüncü oldu.

130 kg Osman Yıldırım, 98 Kg Fatih Başköy, 85 Kg Metehan Basar, 80 Kg Emrah Kuş, 75 Kg Y.Emre Başer, 71 Kg Murat Dag, 66 Kg At Atakan Yuksel, 59 Kg Rustem Hammet kılolarında birinci oldular.

Haberin Devamı
YORUM YAZ