MENÜ

Tolunay Kafkas: Taraftarımızla barışmak açından önemli bir maçtı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gümüşhanespor’u 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdıran Akhisar Belediyespor’un teknik direktörü Tolunay Kafkas, önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Tolunay Kafkas:  Taraftarımızla barışmak açından önemli bir maçtı

Kafkas, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, son 8 takım arasına kalarak hedeflerinden birine ulaştıklarını kaydederek, "Öz güven ve taraftarımızla barışmak açından önemli bir maçtı. Müsabakayı 3-1 kazandık ama skor daha farklı olabilirdi. Çok gol kaçırdık." dedi.

Ligde Galatasaray’a karşı hiç beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını hatırlatan Kafkas, şunları söyledi:

"Bugün kiminle oynadığımızın önemi yoktu. Kazanmamız gerekiyordu. İyi bir takıma karşı oynadık. Gümüşhanespor gruptan çıkarken Trabzonspor gibi büyük bir takımı geride bıraktı. Kazandığımız için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Geldiğimizden beri çok az yol kat ettik. Çok düzgün çocuklar ama futbol ve taktik anlamında en çok zorlandığım takım Akhisar Belediyespor. Takımı bir noktaya taşıma açısından ben de çok memnun değilim. Çok şey denememize rağmen sahada çok az şey oluyor. Fakat inat ve sabırla bu işi kovalamak gerekiyor. Bizde iyi oyuncular var ama oyunun belirli bölümlerini oynuyorlar. Taraftar serzenişlerinde haklıdır. Umarım Rizespor maçıyla da onları tekrar kazanırız."

Gümüşhanespor cephesi

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Tarık Daşgün, kendilerinin asıl hedefinin Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olup TFF 1. Lig’e çıkmak olduğunu söyledi. Takımın birbiriyle uyumu ve bunun sahaya yansımasının kendileri
açısından iyi olduğunu kaydeden Daşgün, "Ligde lider durumdayız ve kupada buraya kadar geldik. Bu tura kadar 3 Süper Lig takımıyla karşılaştık. Her müsabaka bize tecrübe kazandırdı. Lige olumlu yansıyacaktır. Doksan dakika boyunca başa baş mücadele ettik fakat kalite farkı ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor’un defanstan hücuma dönüşlerde daha hızlı olduğuna dikkati çeten Daşgün, "Biz maçın atmosferiyle ilgili acemilikler yaşadık. Benim için önemli olan kriter, çocukların yüreklerini ortaya koyarak mücadele etmesidir." şeklinde konuştu.

Daşgün, Akhisar Belediyespor’a ligde ve kupada başarılar dileyerek, "Biz kupa serüveninden alacağımızı aldık. Hedefimiz ligden çıkmaktır. İnşallah bunu başarırız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ