MENÜ

Biatloncular EYOF'ta iddialı

Erzurum’da düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) Türkiye’yi temsil edecek Biatlon Erkek ve Kız Milli Takımı, organizasyonda derece elde ederek bu branştaki ilk madalyayı kazanmayı hedefliyor.

Biatloncular EYOF'ta iddialı

Erzurum’da 11-18 Şubat tarihlerinde yapılacak EYOF 2017 için hazırlanan 8 kişilik Biatlon Milli Takımı, Aşkale ilçesindeki Kandilli Kayak Merkezi’nde yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor. Takım olarak ilk kez Türkiye’yi temsil etmek için organizasyona katılacak milli sporcular, yarışmalarda madalya alabilmek için ter döküyor. Türk Milli Takımı Antrenörü Nihan Erdiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF’a hazırlanmak için uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, "Hedeflerimiz çok büyük. Bundan önceki katıldığımız yurt dışındaki yarışlarda güzel sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar bize EYOF’ta da güzel başarı elde edeceğimizi düşündürüyor." dedi.

Erdiler, sezon boyunca hazırlıkların planlandığı gibi devam ettiğini ifade ederek, yarışmadaki rakiplerinin güçlü olduğunu vurguladı. Takım için büyük emek verdiklerini aktaran Erdiler, "Rakiplerimiz arasında çok güçlü ülkeler var. Biz de bu ülkeler arasında orta sıralarda yerimiz almayı düşünüyoruz. Sporcular çok büyük emek veriyor. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz. Sporcularımızın madalya yolu açık olsun." diye konuştu. Erdiler, sporcuların biatlon branşında yeni olmalarına rağmen iyi bir seviyede bulunduklarını belirterek, milli takımın organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğini dile getirdi.

"EYOF’un Türkiye’de yapılması çok önemli"

Biatlon branşının Türkiye’de yaygın hale gelmesi için de çaba sarf ettiklerini anlatan Nihan Erdiler, şöyle devam etti:

Türkiye’de biatlon yeni bir spor olduğu için fazla bilinmiyor. Avrupa ülkeleri kadar popülerliğimiz yok ama sporcularımız kısa sürede bu sporla tanışmasına rağmen büyük gelişme ve başarı gösteriyor. EYOF’un Türkiye’de yapılması bizim için çok önemli. Bu sayede hem biatlonu Türkiye’ye daha fazla duyuracağız hem de sporcularımız başarı gösterecek. Sporcuların ailelerinin burada onları izlemesi onları daha çok mutlu edecek. Madalya almayı istiyorlar, inşallah hedeflerine ulaşırlar.

Erdiler, geçen hafta biatloncuların Slovenya’daki yarışlarda iyi derece elde ettiğini kaydederek, aynı başarıyı EYOF’ta da beklediklerini aktardı.

"Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Milli takım sporcularından Gülşah Aga, 6 yıldır kayak sporcusu olduğunu belirterek, yaklaşık 2 yıldır biatlon branşıyla uğraştığını ifade etti. Biatlonun diğer sporlardan daha zor olduğunu dile getiren Gülşah Aga, "Biatlon, odaklanma, güç ve kuvvet gibi her şeyi bir arada bulundurduğundan zor bir spor ama biz eğleniyor ve seviyoruz. İnşallah Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz." dedi.

Gülşah Aga, EYOF’un Türkiye’de yapılacağından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Çok heyecanlıyız. Elimizden gelenin en iyisini yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz madalya almak." ifadesini kullandı.

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ

Haberin Devamı
YORUM YAZ