MENÜ

2017 Türkiye Kupası'nın galibi Vahap Şanal

Kupada 18 yaşında en genç büyükusta unvanına sahip Vahap Şanal birinci oldu.

2017 Türkiye Kupası'nın galibi Vahap Şanal

Satrançta Antalya’da düzenlenen 2017 Türkiye Kupası sona erdi.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, Antalya’nın Kundu turizm bölgesindeki bir otelde 27 Ocak’ta, 408 sporcunun katılımıyla başlayan Türkiye Kupası, ödül töreniyle tamamlandı.

Organizasyonda, 18 yaşındaki büyükusta (grand master) Vahap Şanal, 1,5 puan avantajı ile çıktığı 10. turda Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) ustası Melih Yurtseven ile karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı kazanan Şanal, 10 turda yaptığı başarılı müsabakalar sonunda şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye Kupası’nda ikinci sırayı FIDE ustası Ege Köksal alırken, büyükusta Kıvanç Haznedaroğlu ise üçüncülüğü elde etti. Organizasyonu şampiyon tamamlayan büyükusta Şanal, kupada tecrübeli ustalarla zorlu mücadeleler gerçekleştirdiğini belirterek, "Son turlara doğru puan farkı arttığı için hem rahatladım hem de maçlara daha rahat çıktım. 2017 yılına güzel başladım. Umarım bu sene başarılarla, madalyalarla ve kupalarla dolu geçer." ifadelerini kullandı.

En başarılı il İstanbul

Yarışan ve derece elde eden sporcuların illerine göre yapılan başarı sıralamasında İstanbul ilk sırayı aldı. Antalya, sporcularının aldığı derecelerle en başarılı ikinci il olurken, Ankara ise üçüncü sırada yer buldu. Kupayı ilk 6 sırada tamamlayan büyükusta Vahap Şanal, FIDE ustası Ege Köksal, büyükusta Kıvanç Haznedaroğlu, usta adayı Efe Mert Kılıç, uluslararası usta Mert Yılmazyerli ve uluslararası usta Oğulcan Kanmazalp, 2017 Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

Türkiye Kupası’nda ilk 20’ye giren ve kategorilerinde derece alan sporculara toplam 40 bin lira ödül dağıtıldı.Ödül törende konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını aktardığı belirtilerek, şu görüşleri paylaşıldı:

"Türkiye Kupası, 7’den 77’ye her yaştan, her ilden sporcumuzun katılabildiği, Türkiye’nin ustalarının mücadele ettiği özel turnuvalarımızdan biri olma özelliği taşıyor. Bu yıl en genç büyükusta Vahap Şanal’ın kupayı kaldırması da Türk satrancının altyapısının gücünü tekrar ortaya koydu. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yatırımlarımızı, okullarda satranç sporunun yaygınlaştırılması çalışmalarını artırarak devam ettireceğiz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ