MENÜ

Diyarbakır'a ve Türkiye'ye yeni Gaffar Okkan!

Diyarbakırlıların gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit edildiği gün dünyaya gelen ve bu yüzden kendisinin ismi verilen Diyarbakırlı Ali Gaffar İçöz gelecek vaat eden bir futbolcu olarak dikkat çekiyor. Genç Ali Gaffar,”En büyük hedefim Süper Lig’fe oynayıp bu değerli isme layık olmaktır” dedi.

Diyarbakır'a ve Türkiye'ye yeni Gaffar Okkan!

1997 yılında göreve başladığı Diyarbakır’da 3.5 görev yapan ve yaptığı hizmetler nedeniyle halkın gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde düzenlenen terör saldırısı sonucu 5 koruması ile birlikte şehit edilmişti. Cenazesine kent tarihinde görülmemiş şekilde yoğun bir halk katılımı olurken, kendisine olan sevgiden dolayı resmi nüfüs kayıtlarına göre 220 çocuğa Ali Gaffar ismi verildi.

AKADEMİ LİGLERİNDE GOL REKORU KIRIYOR

Çocuklarına bu ismi veren ailelerden biri de Diyarbakırlı İçöz ailesi. Okkan’ın şehit edildiği 24 Ocak 2001’de dünyaya gelen Ali Gaffar İçöz şimdi 16 yaşında ve diğer adaşlarından farkı Ali Gaffar Okkan’ın çok sevdiği futbolla iç içe olması. Amed Sportif Faaliyetler forması giyen Ali Gaffar İçöz, Futbol Federasyonu Deplasmanlı Coca Cola Akademi Ligleri’nde attığı 30 golle ligin gol kralı konumunda. Gol yollarındaki üretkenliği ve yetenekleri ile gelecek vaat eden forvet oyuncuları arasında gösterilen Ali Gaffar İçöz,genç milli takımlara da seçilirken şimdiden Süper Lig kulüplerinden teklifler alıyor.

Diyarbakıra ve Türkiyeye yeni Gaffar Okkan



‘OĞLUMA BAKINCA ŞEHİT MÜDÜRÜ HATIRLIYORUM’

Ali Gaffar İçöz’ün babası Rüstem İçöz eski bir futbolcu. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’a olan sevgisinden dolayı çocuğuna bu ismi verdiğini belirten baba İçöz,”Rahmetli müdürümüz bölgede halk-devlet bütünleşmesi sağladı. Bizlere devletin şefkatli yüzünü gösterdi. Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri var ve ölene dek unutmayacağız. Şehit edildiği gün oğlumuz dünyaya geldi ve biz de adını Ali Gaffar bıraktık. Oğlum iyi bir futbolcu adayı. İnşallah iyi bir futbolcu olacak. Kendisine bakınca hep şehit müdürümüzü hatırlıyoruz” dedi.

‘EN BÜYÜK HAYALİM GAFFAR OKKAN İSMİNİ SÜPEER LİG’E TAŞIMAK’

Süper Lig’den önemli kulüplerin kendisini takip ettiğini belirten 16 yaşındaki Ali Gaffar İçöz ise en büyük hayalinin Süper Lig’de forma giyerek Ali Gaffar Okkan’a layık olmak olduğunu kaydetti. Genç futbolcu,”Ben Gaffar Okkan’ı göremedim ama kendisini çok seviyorum. Sosyal medyadaki profilimde ve hayatımın bir çok alanında kendisinin resimlerini kullanıyorum. Bu değerli isme layık olmaya çalışıyorum.Rahmetli müdürümüz futbolu çok seviyormuş. Süper Lig’de forma giyip onun ismini en güzel şekilde yaşatmak istiyorum. Süper Lig’den önemli kulüpler beni takip ediyor. Bu amacıma ulaşacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Diyarbakıra ve Türkiyeye yeni Gaffar Okkan





Haberin Devamı
YORUM YAZ