MENÜ

Sualtı ragbisi Federasyon Kupası başladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, "Artık yurt dışı yarışma organizasyonlarında iddialı ve çekinilen bir ülke haline geldik." dedi.

Sualtı ragbisi Federasyon Kupası başladı

Sualtı ragbisi Federasyon Kupası ve A Milli Takım aday kadro seçmesi karşılaşmaları Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu’nda başladı. Pazar günü tamamlanacak mücadeleye 13 spor kulübünden 12 erkek ve 7 kadın sualtı ragbisi takımı katılıyor.

Federasyon başkanı Şahin Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Sualtı Ragbisi Genç Milli Takımı’nın kazandığı Avrupa şampiyonluğunun bu spor branşına ülke çapında ilginin artmasını sağladığını belirtti.

Federasyon Kupası’nın en yüksek katılımla gerçekleşmesi bunun göstergesi olduğunu bildiren Özen, şunları kaydetti:

"Kulüplerimiz, takımlarımız, antrenör ve sporcularımız, sualtı sporlarının birçok branşında olduğu gibi bu branşta da uluslararası alanda çıtayı madalya kürsülerine yükselttiler. Bununla elbette gurur duyuyoruz. Artık yurt dışı yarışma organizasyonlarında iddialı ve çekinilen bir ülke haline geldik. Yarışmalar sonrası seçilecek A Milli Takım aday kadrosundaki sporcularımızın yeniuluslararası şampiyonluklara imza atacağından hiç şüphem yok."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ