MENÜ

(ÖZET) Çaykur Rizespor - Karabükspor maç sonucu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Kardemir Karabükspor'u Kweuke'nin 6. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti ve kritik bir 3 puan kazandı.

(ÖZET) Çaykur Rizespor - Karabükspor maç sonucu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

6. dakikada Çaykur Rizespor ilk atağında öne geçmeyi başardı. Sol taraftan Jantscher’in ceza sahasına ortasında Ahmet İlhan Özek iyi vuramayınca top önünde sekti. Bu futbolcunun yere düşerken ikinci vuruşunda kaleci Ahmet Şahin’den dönen topu Kweuke boş kaleye gönderdi: 1-0

15. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Özgür Çek soldan ceza sahasına ortaladı. İyi yükselen Saadane’nin kafa vuruşunda direk dibinden sekerek filelere doğru giden meşin yuvarlağı kaleci Ahmet Şahin son anda kornere çeldi.

20. dakikada Mehmet Akyüz’ün orta sahanın sağ çaprazından ceza sahasına uzun pasında, Kweuke’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin’de kaldı.

38. dakikada Latovlevici’nin soldan ceza sahasına yerden ortasında, Seleznov’un gelişine şutunda topu kaleci Gökhan Akkan kontrol etti.

43. dakikada Ahmet İlhan Özek’in ceza sahasına pasında kaleci Ahmet Şahin’in öne çıktığını gören Kweuke’nin aşırtma vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını, Çaykur Rizespor 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı konuk ekip Kardemir Karabükspor'un vuruşu ile başladı.

54. dakikada Karabükspor'da ikinci yarı ile ön alanda daha çok gözüken Iasmin Latovlevici sol kanattan sağ iç bölgeye kıvrıldıktan sonra ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kaleci Gökhan Akkan topu rahat bir şekilde kontrol etti.

63. dakikada Çaykur Rizespor'un gelişen hızlı hücumunda Leonard Kweuke'nin verdiği pasta Dhurgham Ismail sol kanatta boş durumda topu aldı, ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Top kalenin üstünden farklı bir şekilde dışarı çıktı ve Dhurgham Ismail mutlak bir gol pozisyonunu harcadı.

74. dakikada Iasmin Latovlevici sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı. Ceza sahası içinde iyi pozisyon alan Barış Başdaş kavisli gelen topa yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve top direkten döndü. Karabükspor'un bereberlik golüne yaklaştığı bir andı.

76. dakikada Çaykur Rizespor'un kontra atağında Marwane Saadane'nin pasıyla sağ kanattan hareketlenen Oğulcan Çağlayan ceza sahasına girdi ve uzak direğe doğru topa sert bir vuruş yaptı. Kaleci Ahmet Şahin uzanarak topu çıkarmayı başardı.

87. dakikada Karabükspor savunamasının uzaklaştıramadığı top sonrasında Davide Petrucci ceza sahası içiden sol köşeye plase bir vuruş yaptı. Kaleci Ahmet Şahin'in köşeden çıkardı, dönen topu Robin Yalçın filelere gönderdi ancak yardımcı hakem Robin Yalçın'ın ofsayt pozisyonunda kaldığını işaret etti. 90+3. dakikada Saadane ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı.

Kalan dakiakalarda başka gol olmadı ve Çaykur Rizespor, sahadan 3 puanla ayrılarak ligde kalma yolunda kritik bir 3 puan elde etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ