MENÜ

'Erzurum hazır'

11-18 Şubat tarihlerinde Erzurum’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne sayılı günler kala hazırlıkları yerinde inceleyen EYOF Direktörü Katerina Nycova, “Benim için bir kış cenneti” vurgusu yaparak, şehrin organizasyona hazır olduğunu söyledi.

'Erzurum hazır'

Avrupa’nın önemli kış spor merkezlerinden olan Erzurum’un ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) için hazırlıklar devam ediyor. 11-18 Şubat tarihleri arasında dokuz farklı branşta yapılacak organizasyon için Avrupa Olimpiyat Komiteleri EYOF Direktörü Katerina Nycova, Erzurum’a gelerek incelemelerde bulundu.

2011 yılında Trabzon’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nin de direktörlüğünü yapan Katerina Nycova, Türkiye’deki çalışma sistemini iyi bildiğini belirterek, “Trabzon’daki Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’ydi ve bu nedenle çok farklı bir ortam vardı. Ama organizasyon tarafında doğal olarak benzerlikler var. Türkiye misafirperverliğini ve bütçe anlamında cömertliğini sunuyor. Bu nedenle de biri yaz, diğeri ise kış sporları organizasyonu olmasına rağmen benzerlikler var” dedi.

‘İnsanları şaşırtacak’

EYOF 2017’ye sayılı günler kala hazırlıkları yerinde inceleyen Nycova, “Benim için bir kış cenneti” vurgusu yaparak, “Erzurum’daki tesisler gerçekten çok iyi ama bu beni 5-6 yıl önce ilk gelişimde de etkilemişti. Küçük sayılabilecek bir alanda çok fazla buz pisti var. Tesisler kalite olarak da iyi seviyede. Benim için bir kış cenneti diyebilirim. Yurt dışında insanlar Türkiye’de kış sporlarına uygun bir ortamın olduğunun farkında değiller. EYOF 2017 de insanları bu nedenle şaşırtacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ